Menu
Menu
Your Cart
Този сайт използва бисквитки. Продължавайки неговото ползване се съгласявате с това.

Плодове и зеленчуци RSS Feed

Много полезни новини и статии за всички плодове и зеленчуци. Плодовете и зеленчуците са храната, на която трябва да наблегнете ако искате да сте здрави и във форма, тонизирани и много щастливи. Можете да хапвате всякакви видове, по всяко време и в неограничени количества. Изследванията показват, че освен изключително полезни за здравето, плодовете и зеленчуците са един естествен начин да повишите настрението си. 

Здравословното хранене включва консумация на много сезонни плодове и зеленчуци всеки ден. Освен, че са по-евтини сезонните плодове и зеленчуци са важни за доброто състояние на тялото. Това е така, защото му осигуряват важни витамини и минерали през всеки сезон от годината. Плодовете и зеленчуците са природен дар - източник на здраве и дълголетие. Те са изключително богати на жизнено важни за организма вещества: витамини, минерални соли, лесноусвоими въглехидрати, влакнини, органични киселини, вода и други.

0 4296
Задавали ли сте си въпроса кое е по-полезно? Да изядем един плод или да изпием един фреш? Някои ще кажат, че изцеждането на сок не е по-здравословно, отколкото яденето на цели плодове и з..
0 3460
бета-каротин, който контролира зрението, блокира образуването на злокачествени тумори, стимулира имунната система, понижава процеса на преждевременно състаряване. 2. Авокадо — регулира киселинно-алка..
0 4339
Нашите мозъци също се нуждаят от хранене. Освен свежия въздух и приятните мисли, се нуждаят също и от витамини и микроелементи. Градински чай Градинският чай има репутацията на продукт подобряв..
0 3301
Всички сокове са наситени с полезни микроелементи, витамини и антиоксиданти, повишаващи имунитета. Най-богатият антиоксидантен сок е от червено грозде. Неговите лечебни свойства са толкова силни, ч..
0 3526
Ако Ви се хапва нещо леко и оригинално, тези рецепти са точно за Вас Насладете се на лятното изобилие от зеленчуци, за да си приготвите нещо много апетитно, но и полезно за обяд. 1. Салата с чер..
0 3850
Индианците ацтеки го наричали „Плод на боговете” Ако все още не сте включили авокадото в менюто си, крайно време е да го направите. То е много полезно и засищащо, а вкусът му има чудесен наситен ..
0 5237
Две в едно – здравословно и вкусно Обичате ли да похапвате авокадо? Вкусът му е много характерен и може би често се чудите точно как да го приготвите. Имаме отговор за Вас: както и да поднесете аво..
0 3555
Този плод неслучайно е наричан суперхрана!!! Едва ли вече има някой, който да не е чувал за годжи берито. Тази суперхрана-чудо трябва задължително да присъства в дневното Ви меню. Ако все още се ко..
0 2747
Плодът притежава мощно антиоксидантно действие и разкрасява кожата! Колкото и да не ни се иска, лятото си отива и идва ред на есента. Няма нищо по-хубаво от това да консумираме пресни сезонни плодо..
0 5349
Как да съчетаем полезното с приятното? Неутралният вкус на авокадото може да се съчетае успешно и със солени ястия, и с различни десерти. Представяме Ви три изкушаващи идеи за десерти с любимото ав..
0 7002
Да се храним според сезона През есента на пазара излизат някои много характерни продукти, които ни напомнят за идването на този сезон. Едни от тях са плодовете, насъбрали сила и топлина от лятното ..
0 2999
Обогатете менюто си с дарове от природата След като Ви представихме най-актуалните и пресни есенни плодове, продължаваме със зеленчуците. Те са най-полезната, лека и витаминозна храна, с която може..
Показани 1 от 12 | 206 (18 Страници)
Позвънете