Menu
Menu
Your Cart
Този сайт използва бисквитки. Продължавайки неговото ползване се съгласявате с това.

Веганство и вегетарианство RSS Feed

В тази категория статии ще намерите всички за Веганството и Вегетарианството. В интерес на истината двете направления в храненето са много различни, макар и да си приличат, а някои биха казали, че дори и не откриват разлики. Истината е, че ако решите да спазвате строга веганска диета, в действителност е много по-трудно от диетата на вегетарианите. Веганството забранява както месото и рибата, така и консумацията на млечни продукти, яйца и мед. Или иначе казано всичко, за което може да се каже, че има животински произход. 

Основната разлика между веганството и вегетарианството е във философията на живота на човека. Реално за веганите можем да кажем, че проявяват уважение към всичко живо и отказват да носят вълнени пуловери, дрехи от кожа, не си правят разходки върху кон, не използват козметика и лекарства тествани върху опитни животни. Докато вегетарианството се разделя на различни видове: лактовегетарианството включва млечни продукти без яйца, ововегетарианството - яйца без млечни продукти, а оволактовегетарианството включва и млечни продукти, и яйца. 


 

0 3782
Как да си набавяме протеини, ако не консумираме месо? Вегетарианец или веган сте и търсите богати източници на растителен протеин, на които да наблегнете в менюто си? Или просто искате да намалите ..
0 3483
Kакво всъщност е това да бъдеш веган? Философията на веганите изключва консумацията и използването на хранителни и нехранителни продукти от животински произход. Веганите не консумират месо, млечни ..
0 1628
Вече почти навсякъде можете да си изберете вегетариански предложения: има ги в менютата на ресторантите, в хранителните магазини и дори и в заведенията за бързо хранене. Това е така, защото напоследък..
0 3352
какао на прах и шоколадyt са минали химическа обработка и са изпечени, което унищожава голяма част от съдържащите се в тях антиоксиданти и флаваноли (биохимичните вещества, които ни поддържат млади и ..
0 3033
Запознайте се с няколко много любопитни факти за картофите. Има доста неща, които не знаете за тази популярна, но подценена храна. Научете имената на различните сортове, как се консумират, какво съдър..
0 3015
Защо фибрите са важни за Вашата диета? Фибрите (влакнините) имат много ползи за здравето, като започнем от понижаване нивата на холестерола до това, че Ви засищат за по-дълго време. Научете кои бог..
0 2154
Защо протеинът е важен за вегетарианците? Ако сте решили да ставате вегетарианец, вероятно вече сте чули любимия въпрос на всички: "Как ще си осигурявате протеин?" Може би повечето от Вас ще извърт..
0 2168
Хората избират да станат вегетарианци и дават за това различни доводи. Някои от тях подкрепят етичното отношение към животните. Други са привърженици на здравословния начин на живот и искат да намалят..
0 2812
Ядките са източник на огромно количество ценни хранителни вещества, които зареждат организма с нови сили и засилват имунната система, което през зимата е особено важно. Да включваме ли ядките в ежедне..
0 3146
Под зелена салата отдавна не се разбира единствено маруля. Зелените салати са различни видове с многобройни и интересни приложения. Възможностите да експериментираме с тях ги правят изключително п..
0 2274
Ако се храните като веган или организмът Ви не понася кравето мляко, алтернативи винаги има. През последните години кравето мляко търпи доста критики и редица експерти препоръчват растителни аналози, ..
0 1299
Различните хора имат различни убеждения и вкусове, затова има хора, които ядат месо и такива, които не го правят. Всички сме чували за вегетарианците и за техните убеждения, но знаем ли какво е веганс..
Показани 1 от 12 | 67 (6 Страници)
Позвънете