Ябълките са най-препоръчителният плод при отслабване.

Следпразничните натрупани килограми могат да ни причинят редица главоболия: лошо самочувствие, раздразнение от себе си, а стресът може бързо да увеличи натрупаните килограми от 3 до 5. Ако искаме бързо да влезем във форма, трябва да съчетаем сетове от упражнения за изгаряне на мазнини (които можем да изпълняваме и в домашни условия, как да проведете домашната тренировка, прочетете тук) и така наречените диетични храни. Диетичните храни са храни, бедни на калории, мазнини, натрий, захар и глутен. Важно е да включим тях в менюто си, да направим умния избор да избягваме вредни храни и да контролираме порциите си. Кои са петте топ храни, които задължително трябва да похапваме, когато искаме да слабеем?

5 храни, които помагат при отслабване:

Ябълки

Не е голяма изненада, че ябълките са първи в списъка. Те са истинска бомба от фибри, а храните, съдържащи фибри ни засищат и ни помагат да отслабнем. Фибрите поддържат храносмилателната ни система здрава, бърза и чиста, като не оставят остатъци от храна да се отлагат и да предизвикват неприятни проблеми. 3 ябълки на ден ще Ви помогнат бързо да свалите натрупаните излишни килограми, като условието е да ги консумирате с кожата им, която е най-богата на полезните фибри.

Бадеми

Ако сте прегладнели по никое време между обяда и вечерята, бадемите са умен и работещ изход. Консумирането на ядки поне два пъти седмично, освен че има невероятни ползи за организма и ни набавя полезни хранителни вещества, помага да поддържаме теглото си. Внимавайте с количеството им и не прекалявайте с повече от 30 грама, но включвайте често ядки като междинна закуска – те засищат и ни правят здрави.

СьомгаСьомгата е най-полезната риба, полезна и за отслабване.

Мазните риби като сьомгата контролират глада, като ни карат да се чувстваме сити за по-дълго време. За най-добри ефекти я включете поне 2-3 пъти в седмичното си меню. Сьомгата е с отлични вкусови свойства, може да се използва за много ястия (6 идеи може да видите тук) и не разочарова дори най-претенциозните, тъй като е една от малкото риби, които нямат силен мирис. Освен това е изключителен източник на полезните Омега-3 мастни киселини.

Яйца

Протеините и фибрите са най-добрият избор, когато искаме да отслабваме. Яйцата са чудесен техен източник и трябва да се възползваме максимално от това. Яйцата са бърз избор за закуска и още по-добър, когато искаме да отслабваме – те засищат за дълго.

Доматите са полезен, вкусен и приложим зеленчук.

Домати

Всички зеленчуци, които не съдържат скорбяла, като моркови, целина, спанак, гъби са чудесен източник на фибри. Доматите не правят изключение. Важно е по време на диета или просто когато искаме да отслабнем, е да включваме максимални количества от зеленчуците, които не съдържат скорбяла. С изненада можем да установим, че е трудно да се преяде с тях – те не оставят чувство на тежест в стомаха и не го издуват. Доматите са чудесни и за салата, и за готвене – можем да ги добавяме към паста, пица, супи. Една сварена купа домати съдържа едва 43 ккал.

Напитка за отслабване – зелен чай

И докато слабеем, е необходимо да приемаме достатъчно течности, дори това е абсолютно задължително. Единствените напитки, които са бедни на калории и са препоръчителни за сваляне на килограми, са минералната вода и зеленият чай. Със сигурност трябва да изключите газираните напитки, които, освен че подуват, са истинска бомба от калории. Пийте зелен чай, колкото можете повече (препоръчително 3 чаши на ден) – той, освен че ще Еи зареди с антиоксиданти, ще заглади тена Ви и ще Ви помогне да отслабнете, особено в областта на корема, където се натрупват най-досадните, упорити и нездравословни мазнини.