Настъпването на климакс в периода от 44 до 52 години се счита за нещо нормално. Прекратяването на месечния цикъл преди 40 години се смята за преждевременен климакс, в периода между 40-43 години – за ранен, а след 52 г. – за късен.

Какво е Критическата възраст (климакс, климактериум)?

Критическата възраст (климакс, климактериум) съвети.Black Cohosh 80 мг 60 капсули | Natrol – той помага при лечение на безсъние, освобождава от стреса, облекчава горещите вълни и нощните изпотявания, премахва депресията, подобрява настроението.

По време на менопаузата е добре да се прилагат систематично водни процедури, баня, студен душ и обтривания. Те тонизират сърдечно-съдовата система и намаляват тежестта на горещите вълни, изпотяването, сърцебиенето, главоболието и нарушенията на съня, свързани с менопаузата. Но трябва да помните, че банята и понижаванията на температурата са противопоказни при хипертония. Хранителната добавка Менопауза Формула ще облекчи симптомите на менопауза, помага за облекчаване на горещите вълни и най-важното е, че поддържа здравето на костите.

Спортът и климаксът

Според възможностите, добре е и да се занимавате с леки физически упражнения. Редовните упражнения по време на менопаузата са много полезни, тъй като повишават съдовия тонус, цялостната устойчивост и допринасят за изработката на хормони на щастието – ендорфини. Това намалява нервността, умората, нормализира съня и облекчава пристъпите на внезапно изпотяване. Важно е да се поддържа редовен сексуален живот, тъй като сексът успокоява нервните центрове и подобрява притока на кръв към органите на малкия таз.

Балансирана диета по време на климакса

Балансирана диета по време на климакса, критическата възраст или менопаузатаЗелено кафе с малинови кетони.

В организма има липса на магнезий, калий, калций, особено при силно кървене. Трябва да се опитате да ядете храни, в които присъстват тези минерали. Това са цвекло, зеле, кайсии, грозде и много други продукти. И тъй като в днешно време храната, която приемаме, не съдържа необходимата ни доза витамини и минерали, затова препоръчваме да си ги набавяте с помощта на хранителните добавки.

Следващата рецепта ще набави на организма Ви необходимия калий. Рецептата е много стара и се говори, че идва от самата царица Клеопатра, която, както всички знаем, се е грижела много за своето здраве и красота.

Рецептата на царица Клеопатра за подмладяване.

Рецептата е лесна и всяка жена може сама да си я приготви и да я ползва. Няма ограничение във времето на ползване.

РЕЦЕПТАТА НА КЛЕОПАТРА

За подготовката ни трябват:

  • 200 гр. сушени кайсии,
  • стафиди 100 грама,
  • два лимона с кората и без семките,
  • 200 грама сушени сливи.

Всичко се смила с месомелачка. След това всичко се изсипва в стъклен буркан и се пълни с течен мед. Нуждаете се от 200 грама мед. Всичко се разбърква старателно и се слага в хладилника. Приемайте сутрин на гладно и вечер по една супена лъжица. Много вкусна и питателна смес. Не се гълта направо, а се оставя в устата да се разтвори, тъй като медът се усвоява най-добре от организма, когато е разтворен в слюнката.