Какво е миноксидил и защо помага?

Автор Искра Атанасова 05/05/2021 0 Коментари

Mиноксидилът стимулира растежа на косата. Това е така, тъй като той увеличава притока на кръв към косата Ви чрез разширяване на кръвоносните съдове в самия скалп. Също така стимулира специфичен ензим (наречен АТФ) в космения фоликул, удължавайки фазата му на растеж (научно наречен анагенна фаза).

Миноксидилът е одобрен като компонент в състава на различни шампоани, които предотвратяват окапването на Вашата коса. Той стимулира притока на кислород и кръв към космените фоликули. Тази съставка доставя така необходимите хранителни вещества директно до самите космени фоликули.

Миноксидил е ефективно средство срещу оплешивяване и косопад, стимулира растежа на косата и брадата.Разбира се, всеки от Вас е различен, така че резултатите се различават, но най-общо казано, при приблизително 60-70 процента от хората, които страдат от косопад, гъстотата на косата обикновено започва да се стабилизира от два до три месеца от употребата на миноксидил. Забелязва се, че косата става по-гъста, а косопад почти не се появява. Като от 6 до 8 месеца започва да се наблюдава увеличаване на плътността при хората с около 40-50%.

Миноксидилът увеличава дебелината и плътността на Вашата коса. Той преустановява процеса на косопад и подобрява здравината и плътността на косата. Вече няма да Ви е срам да излизате без шапка или шал на главата. Това е решението за косопада и получената плешивост в резултат на него.

Миноксидилът е безопасен за всички типове коса, независимо дали тя е боядисана, или напълно естествена. Миноксидилът е по-малко ефективен при някои видове косопад, като форми на белези от алопеция, които са по-чести сред чернокожите жени.

Не използвайте миноксидил локално, ако кожата на скалпа Ви е зачервена, подута, раздразнена или страда от обрив. Това може да позволи по-голяма част от него да се усвои от кожата Ви и да се получи предозиране.

Миноксидилът има максимален ефект срещу оплешивяване не само в областта на короната на скалпа, но действа както и в предната, така и навсякъде по скалпа. Интересен факт е, че се използва успешно и за стимулиране на растежа на брада.

 

Ваш коментар