Всяко момиче и момче обожава косата си и винаги гледа тя да изглежда добре. Момичетата използват маски, преси, специални препарати само и само да предадат прекрасен вид на косата. Тези препарати придават хубав вид на косата, но и много я увреждат. Нашият екип ще Ви предложи няколко маски за коса, които можете да си направите вкъщи и няма да имат пагубен ефект върху косъма.

Маски против пърхот

Ще започнем първо с един много досаден проблем – пърхотът. Лесно се появява, а трудно изчезва. Взимаме шампоани против пърхот, но често с използването им проблемът нараства. Ще Ви предложим няколко изпитани метода против пърхот. Хубаво е да останете с тези маски около 20-30 минути, но не повече от 40, защото някои от тях трудно се измиват, след като изсъхнат.

Първото предложение е да втриете в корените на косата и в кожата на главата ябълков оцет, може и друг вид, но трябва да е по-слаб, защото много щипе и усещането е неприятно. Измийте с хладка вода. По принцип се препоръчва да не се използва шампоан, но остава ароматът на оцет, затова можете да използвате бебешки шампоан.

Ако не Ви допада този вариант имаме и предложение, без да си правите маска за коса. Вземете бебешки шампоан от магазина и сложете в него 2-3 аспирина, зависи от количеството на шампоана. Коста Ви ще бъде мека и проблемът с пърхота ще изчезне, но трябва да знаете, че косата Ви ще се омазнява по-бързо.
Предложение номер три е маска от жълтък и черен пипер или кисело мляко и черен пипер. Жълтъкът и киселото мляко подхранват косата, а черният пипер е дяволът, борещ се с пърхота. Внимавайте обаче с количеството на лютата подправка, защото много щипе, а ако имате пъпки или рани на главата, ще усетите неприятна болка.

Мазна коса – ужасът на всяка жена!

Домашни маски против пърхот.

Наред е помощта и за хора с мазна коса. Истинска досада е да си измиете косата и след няколко часа да е мазна, а не е хубаво да се използват само препарати против омазняване на косата или да я измивате всеки ден. Ето и нашите предложение за ефективни маски срещу мазна коса.

Номер едно е кисело мляко и хлебна сода. Количеството се определя според дължината на косата. За разлика от маските за пърхот, тук трябва да намажете косата по цялата дължина.

Ако сте се вгледали внимателно в шампоаните, вероятно сте забелязали, че повечето шампоани за мазна коса съдържат мента. Можете да си вземете тинктура от мента и да втривате в косата или просто да си направите чай от мента, с който да намажете целия косъм.

Обичате ли черен чай? Без значение от отговора, той помага много срещу омазняването, особено ако го смесите със сок от прясно изцеден лимон. Не е задължително да използвате двата продукта заедно, може и по отделно, но ефектът е по-добър, когато са в комбинация.

Косопад

Не сме забравили и един от най-страшните проблеми за момичетата – косопада. Истинска досада е да виждате косата Ви изпадала по четката, по земята, масата и дори в някои неприятни случаи в храната. Тези ужасни преживявания могат да бъдат забравени само с няколко малки усилия.

Първото предложение е с бира. Ако имате стара, изветряла бира, не бързайте да я изхвърляте. Втрийте я внимателно в косата и изчакайте бирата да си свърши работата. Тук няма определено време на действие, може да стоите и цял ден, стига да не Ви пречи да миришете на бирария.

Предложение номер две е маска от зехтин и кокосово масло. Тази маска е доста мазна и вероятността да срещнете трудности при измиването е голяма, затова не стойте прекалено дълго и използвайте по-топла вода за отстраняването на маската.
Можете да включите в борбата сок от чесън и лук. Няма по-добри от тях, но и са много ароматни. Използвайте повечко шампоан, за да не понамирисвате на чеснов сос.

Можете да опитате и една по-специална маска. Вземете 1 лъжица мед и същото количество ракия и ги смесете с един жълтък. Малко щипе, но си струва да се изтърпи.