10 мързеливи начина за отслабване

Искате да отслабнете, но просто не може да съберете сили за диета и да започнете да спортувате? Красотата, стройната фигура и добрият външен вид – всичко това изисква усилия и инвестиции. Въпреки това, за да сте стройни, не е толкова трудно, дори ако сте ужасно мързеливи, просто трябва да правите само това:

отслабване без стрес е като контролирате порциите си.

2. Правете паузи по време на хранене. Стомахът Ви се нуждае от време, за да „разбере" колко храна има в него и да сигнализира на мозъка за засищането.

3. Премахнете излишните мазнини от храната. Това не е невъзможно.

4. Влизайте в магазина с ума си! В супермаркета се опитайте избягвате различните вкусотии. Дори ако не сте много гладни, те може да предизвикат апетит и това да доведе до повече сантиметри на талията.

5. Целувки! Много, често и с удоволствие. А целувките намаляват риска от високо кръвно налягане и холестерол. Що се отнася до загуба на тегло, една целувка изгаря 12 калории. При три страстни целувки на ден се изгаря до килограм!

наднормено тегло. Но ако все още не можете да се откажете от това удоволствие, поне от време на време си правете разходки.

7. Отворете прозорците през нощта. Най-добре се спи в хладно помещение, защото тогава тялото Ви произвежда повече кафява мастна тъкан вместо бели мастни клетки и Вашият организъм започва активно да гори калории, за да се стопли.

8. Редовно правете секс. Когато правите любов, се изгарят по 200 калории на час, което се равнява на 15 минути джогинг. Сексът е много полезен за организма: укрепва имунната система, организмът се избавя от токсини и опасни вещества, самата сексуална възбуда увеличава притока на кръв и кислорода, съдържащ се в нея, помага да се изхвърли лошият холестерол.

9. Пийте повече вода. Особено полезно е да се пие вода 15-20 минути преди хранене. Необходимо е да се изпият 2 чаши чиста вода (най-добре гореща). Също така след хранене може да се пие кафе и чай. Този прост трик помага да се загубят 5-8 килограма за две седмици.

10. Усмихвайте се! Доброто настроение има много силен ефект върху отслабването. При депресия в тялото се увеличава производството на „хормона на стреса" кортизол, поради което организмът прави извод, че е време да се запасява с мазнини. Също от кортизола се засягат артериите, в които се трупат мазнини. Според американски изследователи искрен смях изгаря от 10 до 50 калории на минута. 10-15 минути ежедневен смях изгаря до 50 калории. Смехът до известна степен може да замести аеробиката, защото като се смее, човек вдишва много кислород, който стимулира сърцето и циркулацията на кръвта в тялото. В допълнение, по време смях се прави масаж на вътрешните органи, което им позволява да работят по-ефективно.