Едно от чудесата, които природата ни предлага със своите фантастични качества, е медът.

медът е много полезен за здравето и храненето. мляко или пък в комбинация с намачкани ядки. Една лъжица рано сутрин на гладно пък Ви засища и подпомага изчистването на организма, което пък води до отслабване, от своя страна.

Освен че е страхотен на вкус, медът е много полезен за здравето и храненето. Той е отличен естествен източник на въглехидрати, които дават сила и енергия.

Медът може да Ви помогне, ако страдате от умора. Той е известен с неговата ефективност в намаляването на мускулната умора, както и подобрява издръжливостта при спортистите.

Глюкозата в меда се абсорбира бързо от организма и дава незабавен резултат от енергия. Установено е, че медът поддържа нивото на кръвната захар почти непроменено в сравнение с другите видове захар. Затова е време да включите меда в диетата си. Даже най-добре е да се опитате да замените всички видове захар с мед.

Преди да тръгнете за тренировка изяждайте по една лъжица мед.

  • Ако сутрин се чувствате летаргични, най-лошото, което можете да направите, е да опитате да се събудите с енергийни напитки. Вместо това хапнете препечен хляб, намазан с мед, или пък добавете мед към овесените си ядки. Това със сигурност ще Ви освежи.
  • Едно от най-полезните свойства на меда е облекчаването на болките в гърлото. Златистото изкушение не само успокоява възпалението, но и унищожава бактериите, които са причинители на инфекцията.
  • Как да си набавите енергия? Преди да тръгнете за тренировка, изяждайте по една лъжица мед. Това ще помогне на физическите Ви упражнения.
  • Медът има антисептични свойства, които успешно блокират растежа на някои бактерии и спомагат за почистването на външните рани. Той е използван също и като естествен лек при оказване на първа помощ при рани и изгаряния. Антибактериалните му свойства предотвратяват инфекциите и действа като противовъзпалително средство.

Нашите съвети:

При безсъние – една супена лъжица мед 30-40 минути преди лягане.

Масажите и маските с мед имат двоен ефект – медът изтегля токсините от организма, а витамините, микроелементите и другите полезни вещества, които той съдържа, попадат в него. Резултатът е здрава и еластична кожа. Освен всичко, изброено до тук, медът се прилага ефективно за лечение на целулита.

За стройна фигура медът помага като потиска апетита. Ако се чувствате гладни, изяжте една лъжичка мед – това ще Ви засити и ще дадете на организма си голямо количество витамини и други полезни вещества.