FitBall е вид направление във фитнеса, което комбинира аеробна и силова тренировка с помощта на специална гимнастическа топка.тренировка, опитайте с FitBall. Напоследък придобиват огромна популярност упражненията, направени с т. нар. швейцарска топка. Те са полезни не само за трениращите, тъй като могат да подобряват равновесието. Освен това упражненията са подходящи и за провеждане на профилактика на патологични състояния, свързани с болки в гръбначния стълб, появили се вследствие на неправилна стойка в офиса или класната стая.

Какво е FitBall?

Фитбол са големите надуваеми топки, наричани още швейцарски топки или Swiss Ball. Фитбол са големите надуваеми топки, наричани още швейцарски топки или Swiss Ball. С тази топка могат да се реализират упражнения за всяка мускулна група на тялото.

FitBall е вид направление във фитнеса, което комбинира аеробна и силова тренировка с помощта на специална гимнастическа топка. Уредите във фитнеса Ви дават една опора, но при упражненията с топката не е така. За да направите тренировка с FitBall, всяко извършено упражнение включва множество стабилизиращи мускули. Дори и ако само стоите на нея, Вие усещате тялото си нестабилно и за да поддържате равновесие, ще корема си.

Как работи FitBall?

По време на бременността правенето на упражнения може да ви предпази от усложнения, и също така да направи бременността ви по-лека.болките в гърба, които са предизвикани от статичното натоварване на гръбначния стълб.

  • Повишава издръжливостта, силата, подвижността и физическата кондиция.
  • Има болкоуспокояващо действие и влияе добре на работата на храносмилателната система, черния дроб и бъбреците.
  • Упражненията помагат при лечението на разширени вени, сколиоза и затлъстяване.
  • Оформя правилна стойка, поддържа се по-добро равновесие и координацията на движенията. Също така укрепва мускулите на гърба.
  • Редовните тренировки с фитбол могат да нормализират кръвното налягане, да редуцират телесното тегло и да тонизират всички мускулни групи.
  • Стяга изключително бързо проблемните зони като корем, талия, бедра и седалище, ако се съчетае със стречинг, аеробика, пилатес или тае-бо.
  • Фитбол тренировката ще Ви помогне ефективно да се освободите за дълго от стреса, напрежението и болките в ставите.

В интернет пространството можете да намерите много клипчета с тренировки по Фитбол. Ние Ви предлагаме едно, което ще оформи стойката Ви и ще Ви направи по стабилни: