Какво знаем за бирата?

Бирата е изключително полезна и за коса­таВ2 /рибофлавин/ и РР. Освен тях съдържа и въглена ки­селина, която има положително влияние върху сърцето. Освен това подобрява дишането и кръвообращението и прави пивото по-леко.

От преди много години за знаели за полезните свойства на бирата и жените си мажели лицето и гърдите редовно с пяна от бирата. Още тогава установили, че има изключително влияние върху кожата и я прави мека и нежна.

Освен за кожата, бирата е много полезна и за бръчките. Една от рецептите против бръчки казва да смесим един жълтък с малко бира, разбъркайте, докато се получи еднородна смес, и нанесете сместа на лицето си за 20 минути, след това изплакнете. Ако имате мазна кожа, тази маска ще я направи еластична и ще нормализира кръвообращението. Можете да консумирате бирена мая, ако имате някакви кожни проблеми.

Бла­годарение на богатото съдържание на по­лезни вещества в бирата, тя може да помогне и да бъде много полезна и за косата Ви. Маските за коса с бира придават жизненост, здравина и блясък дори на сухата коса.

Рецепти за маски за коса с бира:

За здрава и красива коса

Маските за коса с бира придават жизненост, здравина и блясък дори на сухата коса.Намерете си корен на лопуш, коренище на блатен аир и шишарка на хмел и ги нарежете на ситно. Отделете по равно количество от всички съставки, залейте ги с чаша гореща тъмна бира и ги оставете така за около час и половина на топло място. След това прецедете и втрийте в корените на косата. Можете да правите тази маска 3 пъти седмично до достигане на желания ефект.

За проблем с пърхота

Ако имате пърхот, вземете по 2 супени лъ­жици листа от лекарствен конски босилек и коприва. Добавете в съда 0,5 лит­ра гореща светла бира и оставете да киснат 1 час, след това прецедете сместа. Получената смес втривайте в корените на косата си всеки ден преди сън в продължение на месец.

За повече гъстота на косата

Ако искате да сгъстите косата си, можете да си направите маска от 100 гр. кора от ръжен хляб в 0,5 литра гореща бира. Оставете ги така час-два. Измийте косата си и нанесете равно­мерно маската. Сложете си шапка за баня или найлонов плик, увийте главата си е хавлиена кърпа и оставете маската да действа около 45-50 мину­ти. Измийте косата си с не много го­реща вода, а накрая я изплакнете с топла вода, към която сте добавили ябълков оцет (1 чаена лъ­жичка на 1 литър вода). Правете тази процедура веднъж месечно и косата Ви ще блести от красота и здраве.

Източник на информация: bolime.net