Трикове, които ни предпазват от излишните калории

Безспорно е много важно с какво се храним. Но дори и да консумирате само най-здравословни продукти, пак няма да ABC Acai berry.

Използвайте по-малки чинии

Хранете се в по-малки чинии.Голямата чиния обикновено се пълни повече, отколкото малката. Когато се храните в голяма чиния, неусетно си сипвате по-големи порции и поглъщате повече храна. Знаем, че повечето хора, без да се замислят, изяждат всичко, което се намира в чинията им – независимо какво е количеството. С времето свиквате да приемате повече храна на едно ядене и стомахът Ви се разширява. Ако използвате по-малки чинии, несъзнателно ще сипвате и по-малки порции.

Яжте протеини на закуска

Доказано е, че протеиновата закуска е най-засищащата закуска и регулира апетита през целия ден. Хора, които закусват богата на протеини храна, преяждат по-рядко и консумират по-малки порции по време на другите хранения. Не е необходимо да се отказвате от любимите си тестени изделия за закуска, просто намалете количеството им и за тяхна сметка добавете сварено яйце, бъркани яйца, чаша кисело мляко и т.н.

Започнете със салата

Салатата ще напълни стомаха Ви и по този начин ще имате далеч по-малък апетит за основно ядене. А няма нищо лошо понякога да го пропускаме, особено вечер, когато стомахът се натоварва излишно и има нужда от по-лека храна. Ако не можете да отслабнете, като хапвате по-леко вечер, опитайте с Худия за намаляване на апетита.

Яжте редовно

Най-добре е да се хапва, когато изпитвате умерен глад, но не и когато сте прегладнели и чувствате слабост. Прегладняването почти 100% води до преяждане. Затова не се оставяйте гладни и поддържайте нивата на кръвната си захар стабилни.

Не ходете гладни на пазар

На пазар е добре да се ходи, когато човек е сит, в противен случай купувате много излишни неща и изяждате повечето от тях още по пътя.

Дъвчете дъвка, докато готвите

Ако имате навика постоянно да похапвате, докато готвите, или не можете да не опитате една храна, щом я видите пред себе си, значи е по-добре да дъвчете дъвка или да смучете бонбон. В противен случай може вече да сте се нахранили, когато яденето стане готово.

Не дояждайте остатъците на децата

Не се лишавайте от любимите си храни.Децата обикновено винаги оставят чиниите си наполовина пълни. Отучете се от навика да ги дояждайте. Освен това сипвайте на децата толкова, колкото им се яде, и не ги карайте насила да изяждат всичко в чинията си.

Яжте по-бавно

Колкото по-добре сдъвквате храната, толкова повече ще улесните стомаха си и по-бързо ще получите сигнал от мозъка, че сте се нахранили. Доказано е, че хората, които се хранят бързо, поглъщат повече храна от тези, които хапват с по-бавна скорост. Но има периоди, когато въпреки всичко изпитваме неконтролируем апетит. Ако искате да се преборите с него, опитайте със Слимвиа, изцяло естествен продукт, регулиращ апетита.

Не се ограничавайте постоянно

Ако постоянно се ограничавате, ядете храна, която не е вкусна и системно не си дояждате, рано или късно няма да издържите и ще потърсите за утеха именно най-вредните и калорични храни, от които сте се пазили. Затова, ако усетите, че много Ви се яде нещо, доставете си тази наслада. Не забравяйте, че храненето е удоволствие.

Когато се нахраните, веднага измийте зъбите си

Ако измиете зъбите си веднага след хранене, дори и да искате да си доядете с нещо, желанието Ви ще сe изпари. Свежият ментов вкус на пастата за зъби освежава и убива желанието за ядене. За оптимални резултати и съвършено здрави зъби, опитайте безвредната паста за зъби с ксилитол.