Примерно меню 1 ден – Белтъчини

  • Закуска:1 вид плод, каквото количество Ви е необходимо, за да се нахраните. Например ябълка, круша, пъпеш, киви, ягоди, череши и др. Но не смесвайте различните видове плодове.
  • Меню ден 1 от 90 дневната диета - белтъчиниОбяд: Консумират се белтъчини:
  1. Месо – пържола, шишче, кюфте, кебапче (свински, пилешки, телешки) или риба/морски дарове, задушени или печени зеленчуци или салата, филия хляб
  2. Няколко парчета сирене или кашкавал, салата, печени зеленчуци (задушени, на скара), хляб
  3. 1-2 чаши кисело мляко, салата, зеленчуци, хляб. Може да подправите салатата си с Био ленено масло.
  4. Варени, пържени яйца, омлет със зеленчуци (може и със съвсем малко сирене или кашкавал), салата, задушени зеленчуци, хляб, вода
  • Вечеря: За вечеря консумирайте това, което сте яли за обяд, но задължително само половината от количеството. Порциите за вечеря трябва да са малки. Препоръчително е да не консумирате хляб.

Желателно е хлябът, който консумирате по време на диетата, като изключим въглехидратния ден, да е пълнозърнест, ръжен или типов.

Важно е да не смесвате в едно ядене различни видове белтъчини – например месо и яйца, месо и сирене и т.н. Може се пие бульон от различни супи (зеленчукова, гъбена, пилешка и др.), но без фиде или други тестени продукти в него. Може да се приготвят крем супи.

Вижте Препоръки за 90-дневната диета, които ще направят спазването на режима лесно и приятно.