Menu
Menu
Филтрирай
Your Cart
Този сайт използва бисквитки. Продължавайки неговото ползване се съгласявате с това.

Безсъние

Естествени решения за безсъние: Вашата алтернатива на добрия нощен сън

Безсънието е един от най-често срещаните проблеми, засягащи човешкото здраве. Това води до умора, липса на концентрация и влошаване на качеството на ежедневието. Като медицински експерт, аз съм привърженик на природните лекарства, които подобряват здравето и предлагат безопасна алтернатива на лекарствата. Ето топ 5 причини, поради които хранителните добавки и природните продукти са отличен избор в борбата с безсънието.

5 най-важни причини, поради които си струва да използвате естествени средства за безсъние

  1. Безопасност: Естествените съставки имат по-малък риск от странични ефекти в сравнение с много лекарствени продукти.
  2. Ефикасност: Доказано е, че растителни съставки като Кава Кава и мелатонин имат положителен ефект върху качеството на съня.
  3. Без навик: когато използвате хранителни добавки, рискът от навик и пристрастяване е значително намален.
  4. Естествена алтернатива: Такива продукти спомагат за поддържането на естествен цикъл на съня и подобряват общото благосъстояние.
  5. Повишена жизненост: Естествените съставки могат да допринесат за цялостната жизненост на тялото.

Разбиране на безсънието и причините за него

За да разберете безсънието, трябва да разгледате всички възможни причини - от страх и стрес до депресия и да използвате стимуланти като кофеин. Тази сложност изисква адаптивен и индивидуализиран подход към лечението. Препоръчваме ви да използвате хранителни добавки, които могат да помогнат за решаването на проблема без отрицателното въздействие на лекарствата.

Естествени помощници в борбата с безсънието

Много естествени продукти са много ефективни в борбата срещу безсънието. Те са:

  • Кава кава: билка с успокояващи свойства, която помага за намаляване на стреса и напрежението.
  • L-триптофан: аминокиселина, която подпомага производството на серотонин и мелатонин, които контролират съня и настроението.
  • 5-HTP: прекурсор на серотонин, който може да подобри качеството на съня.
  • Мелатонин: хормон, който регулира цикъла сън-събуждане.

Избор на правилните хранителни добавки за сън

Нашето предложение включва разнообразие от хранителни добавки, които подобряват съня. Избирайки природни средства за безсъние, вие правите крачка към спокоен и възстановяващ сън. Предлагаме продукти, произведени под строг контрол и гарантиращи високо качество на съставките.

Често задавани въпроси

Въпрос: Безопасни ли са естествените добавки за сън? Отговор: Да, ако се използват правилно и според указанията, те са безопасни и имат много по-малък риск от странични ефекти от синтетичните лекарства.Въпрос: Можем ли да разчитаме само на добавки за решаване на проблеми със съня? Отказ от отговорност: Добавките могат да бъдат ефективни, но правилният подход изисква комбинация от здравословен начин на живот, техники за релаксация и, ако е необходимо, консултация със специалист.Въпрос: Колко време отнема да забележите подобрение в качеството на съня? Отговор: Това е индивидуален въпрос и може да отнеме от няколко дни до седмици. Поддържането на редовна диета и избягването на стимуланти като кофеин може да ускори този процес.

Разгледайте нашата продуктова галерия и намерете своя лек за безсъние. Животът е твърде кратък, за да не се насладите на добър нощен сън. Благодаря Zdrave365.com Вашето здраве е нашата ежедневна мисия.

Безсънието е трайно, болестно разстройство на съня и съответно - на способността на човешкия организъм да отпочива. То може да е предизвикано от ред причини: страх, стрес, депресия, медикаменти, естествени възбуждащи вещества като кофеина и много други. Безсънието се среща във всяка възраст, макар че при по-възрастни хора става по-често. В 37 на сто от случаите причините се отдават на стрес, 38 на сто - на неоснователно безпокойство, 22 на сто - на депресията.
Като безсъние се определя състояние, при което човек възприема собствения си сън като недостатъчен или неудовлетворителен. Казано с други думи, безсъние е, когато човек не успява да извлече полза от почивката, защото спи прекалено малко или пък спи лошо. Продължителността се различава при различните хора и може да претърпи промени с течение на годините при един и същ човек. Случайно безсъние - изолирани епизоди, които траят няколко дни и обикновено съпътстват особено стресиращи събития. Преходно безсъние - продължава по-малко от три седмици, изчезва спонтанно или с приемането на лекарства. Хронично безсъние - когато продължи повече от месец- необходимо е да се обърнете към терапевт. Натуралните продукти, които подпомагат съня включват суставки като Кава Кава, L-триптофан, 5-HTP и мелатонин.

Марка: Swanson
Valerian Root Extract 120 капсули | Swanson  Действа успешно при безсъние Успокоява и релаксира Премахва депресията и черните мисли Екстракт от Корен на Валериана на капсули е на топ цена от SwansonКакво знаем за Екстракт от Корен на Валериана? Валериана (Valeriana officinalis) е билка, пр..
53.90 лв.
Без данък:53.90 лв.
Купи
Марка: Doctor Nature
Пасифлора 60 капсули | Doctor Nature Помага за справяне със стреса, тревожността и депресията Подпомага функцията на сърцето и нормализира кръвното налягане Намалява хроничната умората и апатията Подобрява качеството на съня и улеснява заспиването Пасифлора при Безпокойство и Стрес капсули е на отли..
18.50 лв.
Без данък:18.50 лв.
Купи
Марка: Swanson
Adrenal Essentials 60 веге капсули | Swanson Потуваша стреса, грижи се за спокойствието и релексацията Действа успешно срещу безсъние Грижи се за здравето на надбъбречните жлези Добавка за Надбъбречните Жлези на капсули е на топ цена от SwansonКакво знаем за Добавка за Надбъбречните Жлези? Надб..
56.40 лв.
Без данък:56.40 лв.
Купи
Марка: Fortex
Седатон 5 30 капсули | Fortex Помага при стрес и безпокойство Подобрява съня Премахва умората Седатон 5 при Стрес и Безпокойство капсули е на отлична цена от FortexКакво знаем за Седатон 5 при Стрес и Безпокойство?Постоянният стрес в ежедневието на съвременния човек може да наруши нормалната работа ..
14.58 лв.
Без данък:14.58 лв.
Марка: OstroVit
Melatonin Spray 30 мл | OstroVit При проблеми със съня При пътувания към далечни дестинации с часова разлика При работа на смени За мъже с доброкачествено уголемяване на простатата Мелатонин Спрей е на топ цена от OstroVitКакво знаем за Мелатонин Спрей? Мелатонинът, често наричан хормон на..
16.95 лв.
Без данък:16.95 лв.
Марка: Source Naturals
Magnesium Malate 90 Tablets | Source Naturals Помага за отпускане на мускулатурата и премахва умората Против спазми и за регулиране на баланса в костите Поддържа мускулното здраве и доброто състояние на зъбите Помага за пречистване на кръвоносната система Магнезиев Малат 90 таблетки е на достъп..
39.99 лв.
Без данък:39.99 лв.
Купи
Марка: Different Pharm
Psycho Care Night 30 таблетки за смучене | Different Pharm При чести нощни събуждания и некачествен сън Понижава стреса и премахва безпокойството Елиминира тревожните и натрапчиви мисли Psycho Care Night за Сън и Успокоение таблетки е на отлична цена от Different PharmКакво знаем за Psycho Care Nigh..
30.00 лв.
Без данък:30.00 лв.
Купи
Марка: Swanson
High Absorption Ashwagandha & Black Pepper 120 капсули | Swanson Премахва депресията, тревожните мисли и стреса Действа отпускащо на тялото Помага за по-бързо преминаване през негативните мисли Действа успешно срещу безсъние Ашваганда с Биоперин 120 на капсули е на топ цена от SwansonКакво знаем за ..
63.30 лв.
Без данък:63.30 лв.
Купи
Magnesium Acetyl-taurate (TAURO MAG) 350 мг 60 капсули | Double Wood  Грижи се за здравето на сърцето Облекчава неразположението по време на ПМС Съдейства за по-бързо справяне със стреса Действа успешно при безсъние Магнезий Ацетил Таурат на капсули е на топ цена от Double WoodКакво знаем за Ма..
75.00 лв.
Без данък:75.00 лв.
Купи
L-Theanine 200 мг 120 капсули | Double Wood Помага за поддържане на здравословни нива на стрес, както и здравословно настроение Поддържа здравословното качеството на съня Помага Ви да се отпуснете, без да причинява сънливост Л-Теанин на капсули е на супер цена от Double WoodКакво знаем за Л-теанин?L..
66.78 лв.
Без данък:66.78 лв.
Купи
Glycine 500 мг 300 капсули | Double Wood Подпомага здравословния, качествен сън, без да причинява сънливост през деня Подобрява мозъчната дейност Допринася за нормализиране на съня Повишава устойчивостта на стрес Подобрява цялостното здраве и настроение Поддържа здравословната функция на черния дроб..
86.10 лв.
Без данък:86.10 лв.
Купи
Марка: Vital Concept
Relax Tea 100 гр | Vital Concept Балансира нервната система Облекчава стреса в ежедневието Стабилизира настроението Подобрява качеството на съня За ежедневна употреба Relax Успокояващ и Антистрес Чай е на отлична цена от Vital ConceptКакво знаем за Relax Успокояващ и Антистрес Чай?Съвременният човек..
14.90 лв.
Без данък:14.90 лв.
Показани 1 от 12 | 285 (24 Страници)