Menu
Menu
Филтрирай
Your Cart
Този сайт използва бисквитки. Продължавайки неговото ползване се съгласявате с това.

Зрение и Очи

# Поддържайте зрението си силно: Топ 5 причини да предписвате добавки за очи

Защо си струва да изберете хранителни добавки за здрави очи?

В един динамичен свят, в който очите ни са постоянно изложени на екрани, UV лъчи и замърсен въздух, поддържането на зрението е изключително важно. Ето и петте основни причини хранителните добавки да са незаменим помощник в грижата за очите ни:

  1. Защита от свободни радикали: Антиоксидантите в добавките помагат за неутрализирането на вредните свободни радикали и защитават очните клетки от оксидативен стрес.
  2. Намаляване на риска от заболяване: Редовният прием на определени витамини и минерали може да намали риска от развитие на катаракта и макулна дегенерация.
  3. Подобрява нощното виждане: Екстрактът от червена боровинка е известен с благоприятния си ефект върху нощното виждане.
  4. Подпомагане на зрителната острота: Съставки като лутеин и зеаксантин помагат за подобряване на зрителната острота, като предпазват макулата от синя светлина.
  5. Поддържане на общото здраве на очите: Подходящите хранителни добавки подпомагат хидратацията и правилното функциониране на очите, което е особено важно за хора, които прекарват дълги часове пред компютъра.

Ключови съставки за здрави очи

Хранителните добавки за очите обикновено съдържат комбинация от антиоксиданти, витамини и минерали, които помагат за поддържане на добро зрение. Ето някои от основните съставки, които трябва да търсите:

  • Витамин C и E: Мощни антиоксиданти, които предпазват очните тъкани от увреждане.
  • Селен: Минерал, който работи в синергия с антиоксиданти за подобряване на здравето на очите.
  • Екстракт от къпина: Богат на антоцианини, подобрява микроциркулацията в очните капиляри и поддържа зрителната острота.
  • Лутеин и зеаксантин: Пигменти, открити в макулата, които предпазват от вредната синя светлина.

Често задавани въпроси

1. Кога трябва да започна да включвам добавки за очи в моя режим на лечение?

Добавянето на добавки за превантивни цели е идеално, особено ако имате рискови фактори като често излагане на екрана, възраст над 50 години или генетично предразположение към очни заболявания.

2. Има ли странични ефекти от приема на добавки за очи?

При използване на препоръчителните дози страничните ефекти са редки. Винаги обаче си струва да се консултирате с лекар или оптометрист.

3. Могат ли само хранителните добавки да лекуват очни заболявания?

Не, те са предназначени да поддържат зрението и да облекчат симптомите, но не могат да заменят лечението на сериозни очни проблеми.

Приложение

Повишаването на осведомеността за ползите от хранителните добавки за здравето на очите е от съществено значение за поддържане на добро зрение през целия живот. Хранителните добавки, предлагани от "Вашето здраве е нашата ежедневна мисия" Zdrave365.com представляват уникално обогатяване на ежедневната ви диета и стъпка към по-здравословно и светло бъдеще за вашите очи.

Окото притежава способността да възприема електромагнитното излъчване на светлинните вълни и така да обезпечава основната сетивна и когнитивна функция - зрението. Единствената функция на най-просто устроените очи е да разграничава тъмнина и светлина. По-сложно устроените предполагат по-развито зрение. Посредством очите организмът набавя около 90% от информацията в околния свят.
Диета, богата на плодове и зеленчуци, особено на зелени листни зеленчуци, помага за понижаване на риска от катаракта и дегенерация на макулата. В същото време екстракта от черна боровинка може да подпомогне зрителна острота, и нощно виждане. За да подобрите функцията на очите и зрението си е добре да опитате с добавки, които съдържат антиоксиданти като витамин С, витамин Е, селен, черна боровинка и лутеин.

Cod Liver Oil + A + D 60 гел-капсули | Grassberg Cod Liver Oil + A + D 60 гел-капсули | Grassberg
Ново
Марка: Grassberg
Масло от черен дроб на треска + A + D 60 гел капсули | Грасбърг Продуктът Cod liver oil + A + D 60 gel capsules от Grassberg предлага изключително полезна комбинация от масла от черен дроб на треска с витамини A и D, които са изключително важни за поддържане на цялостното здраве. Тази хранителна доб..
24.99 лв.
Без данък:24.99 лв.
Купи
Natural Vitamin E 400 IU 60 гел-капсули | Grassberg Natural Vitamin E 400 IU 60 гел-капсули | Grassberg
Ново
Марка: Grassberg
```html Натурален витамин Е 400 IU 60 гел капсули | Грасбърг Натурален витамин Е 400 IU 60 меки капсули от Grassberg е висококачествена хранителна добавка, разработена за защита на клетките от оксидативен стрес, укрепване на имунната система и действа като мощен антиоксидант. Тази добавка предлага н..
26.99 лв.
Без данък:26.99 лв.
Купи
Omega-3 Value 1000 мг 60 гел-капсули | Grassberg Omega-3 Value 1000 мг 60 гел-капсули | Grassberg
Ново
Марка: Grassberg
Омега-3 стойност 1000 mg 60 гел капсули | Грасбърг Подкрепа за сърцето, мозъка и зрението Омега-3 мастните киселини са ценен източник за поддържане на оптимално здраве. Капсулите Omega-3 Value 1000 mg от Grassberg осигуряват силна подкрепа за важни функции на тялото:Подпомага сърдечната функция; П..
23.99 лв.
Без данък:23.99 лв.
Купи
Omega-3 Premium 1200 мг 90 гел-капсули | Grassberg Omega-3 Premium 1200 мг 90 гел-капсули | Grassberg
Ново
Марка: Grassberg
Омега-3 Premium 1200 mg 90 гел капсули | Грасбърг Предимства на Omega-3 PremiumПодпомага сърдечно-съдовата система: Намалява риска от сърдечни заболявания и поддържа нормални нива на холестерол и кръвно налягане. Укрепва мозъчната функция: Поддържа оптимално здраве и функция на мозъка, кат..
51.49 лв.
Без данък:51.49 лв.
Купи
Марка: Swanson
Цинков пиколинат с допълнителна сила 50 mg 60 капсули | Суонсън Цинков пиколинат с допълнителна сила 50 mg 60 капсули от Swanson предлага мощна форма на цинк, която лесно се усвоява от тялото. Тази хранителна добавка е специално разработена за укрепване на имунната система, защита на здравето на очи..
25.10 лв.
Без данък:25.10 лв.
Купи
Марка: Swanson
Лутеин 10 mg 60 гел капсули | Суонсън Предимства на лутеин 10 mg 60 гел капсули Защита на очите: Лутеинът поддържа доброто зрение и предпазва в замърсена среда. Антиоксидантна защита: Лутеинът действа като мощен антиоксидант, предпазвайки очите от увреждане, причинено от сво..
21.30 лв.
Без данък:21.30 лв.
Купи
Марка: Swanson
Витамин Е-1000 450 mg 60 гел капсули | Суонсън Витамин Е-1000 450 mg 60 гел капсули от Swanson е идеален избор за хора, които търсят подкрепа за кръвоносната и нервната система. Този продукт осигурява силна антиоксидантна защита, като помага за неутрализирането на свободните радикали в тялото. Съдър..
45.70 лв.
Без данък:45.70 лв.
Купи
Марка: Swanson
Бета каротин (витамин А) 25 000 IU 300 гел капсули | Суонсън Бета-каротин (витамин А) 25 000 IU 300 гел капсули | Swanson е иновативен продукт, който предлага набор от ползи за здравето, включително защита срещу свободни радикали, поддържане на здравето на очите, кожата и имунната система. Богат на ..
53.10 лв.
Без данък:53.10 лв.
Купи
Био касис 300 mg 120 капсули | Матисънздравословен стил Био касис от Mattisson Healthstyle е висококачествен продукт, предназначен да поддържа зрението, сърцето и имунната система. Всяка капсула съдържа изомеризирани екстракти от касис, известни със своите силни антиоксидантни свойства. Подходящ е з..
51.00 лв.
Без данък:51.00 лв.
Купи
```html Веган Омега-3 от водорасли DHA 210 mg/ EPA 70 mg 60 капсули | Матисънздравословен стил Веган Омега-3 от водорасли DHA 210 mg/ EPA 70 mg 60 капсули е иновативна хранителна добавка, комбинираща предимствата на Омега-3 киселините, извлечени от чисти морски водорасли Schizochytrium Sp. Благодаре..
57.03 лв.
Без данък:57.03 лв.
Купи
Марка: Nat&Form
Антиоксидант - Екстракт от био анато 90 капсули | Nat&Формуляр Антиоксидантите са от съществено значение за поддържане на здравето на кожата и цялостната жизненост на тялото. Нашият продукт, Anatto Bio екстракт, съдържа високи нива на биксин и норбиксин, естествени пигменти, които предпазват тялото ..
29.05 лв.
Без данък:29.05 лв.
Купи
Марка: Swanson
Витамин Е Смесени токофероли 400 IU - 100 гел капсули | Суонсън Вашето здраве е нашата ежедневна мисия. Нашият продукт Смесени витамин Е токофероли 400 IU ще ви помогне да поддържате оптимално здраве. Тази добавка съдържа мощни антиоксиданти, които предпазват клетките от вредното въздействие на своб..
39.90 лв.
Без данък:39.90 лв.
Купи
Показани 1 от 12 | 340 (29 Страници)