Menu
Menu
Филтрирай
Your Cart
Този сайт използва бисквитки. Продължавайки неговото ползване се съгласявате с това.

Мозъчна функция

5 най-важни причини, поради които си струва да използвате хранителни добавки, подпомагащи функционирането на мозъка

В свят, в който умствените изисквания непрекъснато нарастват, осигуряването на оптимално функциониране на нашия мозък е от съществено значение. Ето пет ключови причини, поради които хранителните добавки играят важна роля за поддържането на здрав мозък:

  1. Подобряват паметта и концентрацията: Научните изследвания показват, че някои добавки могат ефективно да поддържат паметта и концентрацията, особено с напредване на възрастта.
  2. Подпомагане на неврозащитата: Антиоксидантите и други важни хранителни вещества в хранителните добавки предпазват невроните от оксидативен стрес и увреждане.
  3. Оптимизиране на мозъчния метаболизъм: Някои добавки съдържат съставки, които помагат на мозъка да абсорбира глюкозата по-ефективно, което е от ключово значение за енергийния метаболизъм.
  4. Подкрепа на нервната система: Съставки като омега-3 мастни киселини и витамини от В комплекс са от решаващо значение за поддържане на структурата и функцията на нервната система.
  5. Управлявайте стреса и напрежението: Стресът уврежда мозъка и може да допринесе за умствена умора. Добавки като адаптогени могат да ви помогнат да се справите с ежедневния стрес чрез подобряване на регенерацията и имунитета на нервната система.

Защо е важно да поддържаме здрава мозъчна функция

С напредването на възрастта естественият спад на мозъчните клетки и промените в метаболизма могат да доведат до когнитивен спад, включително проблеми с паметта, които се срещат при приблизително 20% от хората над 65-годишна възраст. Чрез избора на подходящи хранителни добавки, които стимулират мозъка, можем да помогнем за подобряване на паметта и концентрацията и подпомагане на правилната мозъчна функция при по-възрастните хора.

Препоръчителни хранителни добавки за подобряване на мозъчната функция

Няколко ключови елемента се открояват сред допълнителната подкрепа на мозъка:

  • Омега-3 мастни киселини: Основен компонент на клетъчните мембрани, особено на невроните, те играят важна роля в нервната функция.
  • Аминокиселини: Елементи, които изграждат протеини, които поддържат процесите на невротрансмисия в мозъка.
  • Холин, гинко билоба и женшен: известни със своите ноотропни свойства, стимулират кръвообращението, подобряват паметта и яснотата на ума.
  • Рибено масло и синьозелени водорасли (Afa): Богати на хранителни вещества, ключови за здравето на мозъка.

Добавки като Rhodiola Rosea (Rhodiola), GABA PLUS и 5 HTP, както и витамин B12 > > и Жълтият кантарион, известен със своите свойства за стабилизиране на настроението и облекчаване на стреса, може значително да подобри умствената дейност.

Коензим Q10 е изключително важен, тъй като подпомага производството на енергия на клетъчно ниво и се счита за силен антиоксидант.

Често задавани въпроси

Въпрос: На каква възраст трябва да започна да приемам мозъчни добавки? Отговор: Препоръчително е да започнете да приемате добавки за мозъчна функция, особено след 50-годишна възраст, но те могат да бъдат полезни и в по-млада възраст, особено при повишено умствено натоварване или стрес.Въпрос: Могат ли хранителните добавки да заменят лекарствата за проблеми с паметта? Отговор: Хранителните добавки не могат да заместят предписаните от лекар лекарства, но могат да допълнят традиционното лечение, след консултация със здравен специалист.Въпрос: Колко време трябва да приемам добавки, за да видя подобрение в мозъчната функция? Отговор: Ефектите може да варират в зависимост от индивидуалните характеристики, но обикновено подобрение се наблюдава след няколко седмици до няколко месеца редовна употреба.Въпрос: Приемането на хранителни добавки има ли странични ефекти върху мозъчната функция? Отговор: Хранителните добавки обикновено се понасят добре, но в някои случаи могат да причинят странични ефекти или да взаимодействат с други лекарства. Винаги се консултирайте с вашия лекар преди употреба.

Приложение

Хранителните добавки предоставят възможност за осигуряване на всички необходими хранителни вещества, които поддържат мозъчната функция и здравето. Важно е винаги да търсите продукти от надеждни източници и да се консултирате със специалист, за да сте сигурни, че избраните от вас добавки ще бъдат подходящи за вашите индивидуални нужди и здравословно състояние.

В Zdrave365.com положихме всички усилия да предложим най-висококачествените хранителни добавки, специализирани в подкрепа намозъчната функция силен>. Говорете с нас за вашите нужди и заедно ще изберем най-добрите продукти за вашето оптимално психическо благополучие.

С напредването на възрастта клетките в мозъка намаляват и метаболизма им се изменя. Когато имаме на лице такива изменения - конгнитивните способности намаляват и се забелязва нарушение на концентрацията и постепенна загуба на паметта. Около 20% от хората над 65 годишна възраст имат проблеми с паметта. За да подобрите мозъчната функция и да поддпомогнете нейното правилно функциониране можете да изберете продуктите, стимулиращи мозъчната функция (витамини, омега 3 мастни киселини, някои аминокиселини) при по-възрастните хора. Някои естествени продукти могат да стимулират мозъчната функция като холин, гинко билоба, женшен и Huperzine. Положително влияние върху нервната система и мозъчната функция имат още Рибено масло, Синьо-зелените водорасли Афа, Родиола, GABA PLUS, Витамин Б12, 5 HTP, Жълт Кантарион, Коензим Q10 и други. С помощта на тези добавки, ще преодолеете проблемите, свързани с претоварване, напрежение и стресовите състояния, които вредят на мозъка и мозъчните функции.

Folic Acid 400 мкг 60 капсули | Grassberg Folic Acid 400 мкг 60 капсули | Grassberg
Ново
Марка: Grassberg
Фолиева киселина 400 мкг 60 капсули | Грасбърг Вашето решение за здрава бременност, красива коса и здрав мозък. Фолиева киселина 400 mcg 60 капсули от Grassberg е високоефективна хранителна добавка, предназначена да поддържа оптималното здраве на вашето тяло. Формулиран специално с оглед на нуждите ..
18.49 лв.
Без данък:18.49 лв.
Купи
Cod Liver Oil + A + D 60 гел-капсули | Grassberg Cod Liver Oil + A + D 60 гел-капсули | Grassberg
Ново
Марка: Grassberg
Масло от черен дроб на треска + A + D 60 гел капсули | Грасбърг Продуктът Cod liver oil + A + D 60 gel capsules от Grassberg предлага изключително полезна комбинация от масла от черен дроб на треска с витамини A и D, които са изключително важни за поддържане на цялостното здраве. Тази хранителна доб..
24.99 лв.
Без данък:24.99 лв.
Купи
Lecithin 1200 мг 60 гел-капсули | Grassberg Lecithin 1200 мг 60 гел-капсули | Grassberg
Ново
Марка: Grassberg
Лецитин 1200 mg 60 гел капсули | Грасбърг Лецитин 1200 mg от Grassberg е естествен източник на холин, високоефективен продукт, подходящ за ежедневна употреба. Този продукт осигурява на потребителите важни хранителни вещества, които поддържат метаболизма на мазнините, регулират холестерола и поддържа..
25.49 лв.
Без данък:25.49 лв.
Купи
Omega 3-6-9 Balance 1000 мг 60 гел-капсули | Grassberg Omega 3-6-9 Balance 1000 мг 60 гел-капсули | Grassberg
Ново
Марка: Grassberg
Омега 3-6-9 Баланс 1000 mg 60 гел капсули | Грасбърг Omega 3-6-9 Balance 1000 mg 60 гел капсули е висококачествена хранителна добавка, осигуряваща идеално балансирани дози есенциални полиненаситени и мононенаситени мастни киселини. Този продукт е създаден за всеки, който цени здравето си и търси опт..
32.99 лв.
Без данък:32.99 лв.
Купи
Omega-3 Value 1000 мг 60 гел-капсули | Grassberg Omega-3 Value 1000 мг 60 гел-капсули | Grassberg
Ново
Марка: Grassberg
Омега-3 стойност 1000 mg 60 гел капсули | Грасбърг Подкрепа за сърцето, мозъка и зрението Омега-3 мастните киселини са ценен източник за поддържане на оптимално здраве. Капсулите Omega-3 Value 1000 mg от Grassberg осигуряват силна подкрепа за важни функции на тялото:Подпомага сърдечната функция; П..
23.99 лв.
Без данък:23.99 лв.
Купи
Alpha Lipoic Acid 60 капсули | Grassberg Alpha Lipoic Acid 60 капсули | Grassberg
Ново
Марка: Grassberg
Алфа липоева киселина 60 капсули | Грасбърг Алфа липоева киселина 60 капсули от Grassberg е висококачествен продукт, разработен за поддържане на нормални нива на кръвната захар, осигуряване на антиоксидантна защита и подобряване на нервната функция. Продуктът съдържа 60 капсули алфа-липоева киселина..
24.99 лв.
Без данък:24.99 лв.
Купи
Magnesium Premium B6 60 капсули | Grassberg Magnesium Premium B6 60 капсули | Grassberg
Ново
Марка: Grassberg
Магнезий Премиум В6 60 капсули | Грасбърг Magnesium Premium B6 60 капсули от Grassberg е идеалното решение за всеки, който търси начин да подпомогне нервната система, да осигури енергийна подкрепа и да подобри мускулната функция. Благодарение на висококачествени съставки като магнезий и витамин B6, ..
30.49 лв.
Без данък:30.49 лв.
Купи
Omega-3 Premium 1200 мг 90 гел-капсули | Grassberg Omega-3 Premium 1200 мг 90 гел-капсули | Grassberg
Ново
Марка: Grassberg
Омега-3 Premium 1200 mg 90 гел капсули | Грасбърг Предимства на Omega-3 PremiumПодпомага сърдечно-съдовата система: Намалява риска от сърдечни заболявания и поддържа нормални нива на холестерол и кръвно налягане. Укрепва мозъчната функция: Поддържа оптимално здраве и функция на мозъка, кат..
51.49 лв.
Без данък:51.49 лв.
Купи
Марка: Swanson
Витамин В12 с фолиева киселина Ягода без захар 60 таблетки | СуонсънВитамин В12 с фолиева киселина, ягодова захар без 60 таблетки | Суонсън Витамин B12 с фолиева киселина и ягоди без захар 60 таблетки от Swanson - идеалното решение за поддържане на енергията, здравето на червените кръвни клетки и..
25.90 лв.
Без данък:25.90 лв.
Купи
Марка: Swanson
Минерален цитратен комплекс - калций, магнезий, цинк, калий 60 капсули | Суонсън Минерален цитратен комплекс от Swanson съдържа синергия от основни минерали в силно усвоима форма на цитрат. Този комплекс осигурява значителни ползи за здравето на костите, нервната система и енергийния метаболизъм. По..
23.10 лв.
Без данък:23.10 лв.
Купи
Марка: Swanson
SunActive Iron 15 mg 90 капсули | Суонсън SunActive Iron 15 mg 90 капсули от Swanson е иновативен продукт, който съчетава високи изисквания по отношение на усвояемост и нежност към храносмилателния тракт. Специално разработена формула осигурява на организма необходимото желязо по възможно най-щадящ ..
41.50 лв.
Без данък:41.50 лв.
Купи
Марка: Swanson
Бенфотиамин с максимална сила 300 mg 60 вегетариански капсули | Суонсън Benfotiamine Maximum Strength 300 mg от Swanson е идеалното решение за поддържане на глюкозния метаболизъм, правилната бъбречна функция и здравословни нива на кръвната захар. Тази хранителна добавка осигурява оптимална подкрепа ..
51.80 лв.
Без данък:51.80 лв.
Купи
Показани 1 от 12 | 697 (59 Страници)