Menu
Menu
Филтрирай
Your Cart
Този сайт използва бисквитки. Продължавайки неговото ползване се съгласявате с това.

Имунна Подкрепа

Подкрепа на имунитета: 5 най-важни причини да изберете хранителни добавки

Днес нашето здраве е подложено на изпитание повече от всякога и имунната система играе ключова роля в защитата на нашето благополучие. Разбира се, правилното хранене, физическата активност и достатъчното сън са в основата на здравата имунна система, но допълването с висококачествени хранителни добавки може да донесе и допълнителни ползи.

5 най-важни причини, поради които си струва да допълвате диетата си с имуноподдържащи добавки

  1. Подобряване на имунния отговор: Някои добавки съдържат специфични хранителни вещества, които помагат за стимулиране на имунната система.
  2. Допълнителна защита: По време на сезона на вирусите и настинките, хранителните добавки могат да осигурят на тялото допълнителна подкрепа.
  3. Справяне с недостига на хранителни вещества: Поради модерния начин на живот и обработката на храната, ние често страдаме от недостиг на важни витамини и минерали.
  4. Подкрепа за хора с повишени нужди: Хората, които са по-физически активни, или възрастните хора често се нуждаят от повече хранителни вещества.
  5. Удобство и простота: Хранителните добавки са лесен начин за осигуряване на необходимата дневна доза витамини и минерали.

Как работи имунната система?

Имунната система е сложна мрежа от органи, тъкани, клетки и техните продукти, които работят заедно, за да защитават тялото срещу различни външни и вътрешни заплахи. Чрез разпознаване и неутрализиране на вредни патогени като вируси, бактерии и гъбички, той е нашият първи и най-важен защитник срещу болести.

Акценти в имунологията

Клетките, които изграждатимунната система включватмакрофаги, В и Т лимфоцити, NK клетки, а важните протеини включватимуноглобулини, цитокини и комплементсистема. Тези съставки помагат на нашата имунна система да остане бдителна и адаптивна към много потенциални заплахи.

Естествени добавки, поддържащи имунитета

Различни естествени съставки са доказали своята ефективност в подкрепа на имунната система. Те са:

  • AHCC (активно съединение, свързано с хексоза): Екстракт от японски гъби, известни със своите имуностимулиращи свойства.
  • Астрагал: Билка, известна в китайската медицина, която силно поддържа имунната система.
  • Меринге: Плод с високо съдържание на антиоксиданти и витамин С, полезен при настинки и грип.
  • Мултивитамини: осигуряват широка гама от основни витамини и минерали, които помагат за поддържане на цялостното здраве.

Въпроси и отговори

Хранителните добавки заместват ли необходимостта от здравословен начин на живот?
Не. Те са предназначени да допълват, а не да заместват балансираната диета и здравословните навици.
Изисква ли се лекарско предписание за прием на имуностимулиращи лекарства?
Повечето хранителни добавки се продават без рецепта, но се препоръчва да се консултирате със здравен специалист, преди да ги използвате. особено ако принадлежите към възрастната група или страдате от хронично заболяване.
Как да разбера дали имам нужда от имунна подкрепа?
Симптоми като чести настинки, умора и инфекции може да са признак за отслабен имунитет. В такива случаи е необходима консултация с лекар.
Безопасни ли са имунните добавки за деца?
Някои добавки са формулирани специално за деца, но винаги четете етикетите и се консултирайте с вашия педиатър преди употреба.
Колко време трябва да приемам добавки, за да почувствам подобрен имунитет?
Ефектът на добавките зависи от индивидуалното тяло, начина на живот и конкретната добавка. Може да отнеме няколко седмици или месеци, за да забележите промяна.

В борбата за здраве ние въоръжаваме имунната си система всеки ден с обмислена селекция от продукти за потапяне, разнообразни, по-обичащи продукти от популярните, които блестят от родината и мащабни добавки. Изборът на правилните продукти е ключов, затова в Zdrave365.com предлагаме огромно разнообразие от добавки, които да поддържат вашето ежедневно здраве и работоспособност. Вашето здраве е нашата ежедневна мисия.

Имунната система е съвкупност от органи, тъкани, клетки и техни продукти, изграждащи динамична физиологична система, която осъществява имунния отговор. Основната функция на имунната система е да разпознае и да неутрализира проникналите от външната среда, чужди за организма и представляващи заплаха вещества (антигени), както и да реагира на неопластични промени на организма (тумори и др.). Имунната система осъществява динамично равновесие в самата себе си и потиска и регулира имунния отговор до оптимално за организма ниво.
Основните групи клетки, които изграждат имунната система са макрофагите, B- и T-лимфоцитите, NK-клетките, фоликулно-дендритните клетки и др. Главните групи белтъци са имуноглобулините, системата на комплемента, цитокини, лимфокини и др.
Имунната система се състои от милиарди клетки, които са организирани в централни и периферни лимфоидни тъкани и органи. Тялото е сложно взаимодействие на системи, които са постоянно под атака от микроскопични организми. Имунната система съдържа белите кръвни клетки и химикали, които помагат за борба с инфекциите, наречени антитела. Някои естествени добавки могат да поддържат имунната система, включително AHCC, Astragalus, бъз и мултивитамини.

Марка: BioTona
Aloe Vera Bio Juice 500 ml | BioTona Действа много позитивно при запек Оказва подпомагащо отслабването действие За детоксикация и неутрализиране вредата от свободните форми на кислород Засилва имунитета Регулира състоянието на храносмилателната система Много добре се справя с възпаленията Богат..
18.99 лв.
Без данък:18.99 лв.
Марка: Swanson
Full Spectrum Shiitake Mushroom 500 мг 60 капсули | Swanson Грижат се за здравето на сърцето Регулират нивата на холестерола  Грижи се за доброто здраве и имунитет Успешно действа срещу онкозаболявания Дарява с повече сили и енергия Пълен Спектър Гъба Шийтаке на капсули е на топ цена от Swanson..
31.40 лв.
Без данък:31.40 лв.
Купи
Марка: Swanson
Vitamin B12 Cyanocobalamin 500 мкг 250 капсули | Swanson Подпомага енергийния метаболизъм Има съществено значение за здравето на нервната система Жизнено важен за образуването на червени кръвни клетки При отпадналост и умора Витамин Б12 Цианкобаламин капсули е на отлична цена от SwansonКакво знаем з..
34.60 лв.
Без данък:34.60 лв.
Купи
Марка: Artesania Agricola
Linda ren diet Suero de leche 500 гр | Artesania Agricola Насърчава мускулния растеж Намалява глада и подпомага загубата на тегло Поддържа здрава имунна система Подобрява здравето на костите Помага за понижаване на кръвното налягане Понижава нивата на холестерол Linda ren diet Суроватка на прах е на..
21.83 лв.
Без данък:21.83 лв.
Купи
Liposomal Vitamin D3 + K2 1000 EU/75 мкг 150 ml | Barbel Drexel
Безплатна доставка
Марка: Bärbel Drexel
Liposomal Vitamin D3 + K2 1000 EU/75 мкг 150 ml | Barbel Drexel Поддържа здравето на костите Грижи се за силната имунна система Предпазва от поява на остеопороза Течно Витамин Д3 с К2 е на топ цена от Barbel DrexelКакво знаем за Течно Витамин Д3 с К2? За да поддържате здрави и силни кости не е ..
117.15 лв.
Без данък:117.15 лв.
Купи
Omni Biotic Panda 30 сашета | Institut AllergoSan
Безплатна доставка
Марка: Institut AllergoSan
Omni Biotic Panda 30 сашета | Institut AllergoSan Насърчава развитието на имунната система Подобрява бариерната функция на чревната лигавица Оптимизира чревния микробиом на майката преди раждането Благоприятства развитието на полезни микроорганизми в чревния тракт на бебето Помага за предотвратяване..
102.06 лв.
Без данък:102.06 лв.
Купи
Марка: Institut AllergoSan
Omni Biotic ImmunD 30 таблетки за смучене ягода | Institut AllergoSan Успокоява дразнението в гърлото Помага за по-лесно справяне с настъпила настинка Освежава дъха Спомага за по-бързото оздравяване и възстановяване  Омни Биотик ИмунД за Деца на вкусни таблетки е на топ цена от Institut Al..
68.04 лв.
Без данък:68.04 лв.
Купи
Марка: Artesania Agricola
Propolis Concentrate 50 мл | Artesania Agricola  Предпазва от различни бактериални инфекции и вируси Стимулира имунната система Подходящ за употреба по време на грип, настинка, бронхит Прополис Течен Концрентрат е на топ цена от Artesania AgricolaКакво знаем за Прополис Тецхен Концрентрат? ..
22.73 лв.
Без данък:22.73 лв.
Купи
Марка: NaturPharma
Peanil Forte 30 капсули | NaturPharma Допринася за нормалното функциониране на нервната и имунната система Спомага за нормалния метаболизъм  Действа срещу различни видове болки Предотвратява възпалителните реакции в тялото по естествен път Подобрява защитата на клетките от оксидативен стрес Бла..
40.52 лв.
Без данък:40.52 лв.
Марка: Artesania Agricola
Extracto de Propolis 50 мл | Artesania Agricola Стимулира имунната система  Притежава противогъбични и антибактериални качества Слави се с антидиабетни свойства Прополисова Тинктура БЕЗ Алкохол на ниска цена от Artesania AgricolaКакво знаем за Прополисова Тинктура БЕЗ Алкохол? Пчелният про..
18.60 лв.
Без данък:18.60 лв.
Купи
Марка: NaturPharma
Bergasyline 15 прахчета | NaturPharma Поддържа нормалната функция на черния дроб Грижи се за доброто здарве и силна имунна система Намалява чувството на умора Грижи се за правилното функциониране на нервната система Бергасилин прахчета е на топ цена от NaturPharmaКакво знаем за Бергасилин Прахчета?&..
40.50 лв.
Без данък:40.50 лв.
Марка: Sanct Bernhard
Vitamin D3 2000 IU 150 таблетки | Sanct Bernhard Важен за поддържането на здрави кости и зъби Поддържа силна имунната система Допринася за нормалната функция на мускулите Поддържа сърдечно-съдовото здраве Витамин Д3 2000 IU таблетки е на отлична цена от Sanct BernhardКакво знаем за Витамин Д3 2000 I..
19.90 лв.
Без данък:19.90 лв.
Купи
Показани 1 от 12 | 1582 (132 Страници)