Menu
Menu
Филтрирай
Your Cart
Този сайт използва бисквитки. Продължавайки неговото ползване се съгласявате с това.

Имунна Подкрепа

Подкрепа на имунитета: 5 най-важни причини да изберете хранителни добавки

Днес нашето здраве е подложено на изпитание повече от всякога и имунната система играе ключова роля в защитата на нашето благополучие. Разбира се, правилното хранене, физическата активност и достатъчното сън са в основата на здравата имунна система, но допълването с висококачествени хранителни добавки може да донесе и допълнителни ползи.

5 най-важни причини, поради които си струва да допълвате диетата си с имуноподдържащи добавки

  1. Подобряване на имунния отговор: Някои добавки съдържат специфични хранителни вещества, които помагат за стимулиране на имунната система.
  2. Допълнителна защита: По време на сезона на вирусите и настинките, хранителните добавки могат да осигурят на тялото допълнителна подкрепа.
  3. Справяне с недостига на хранителни вещества: Поради модерния начин на живот и обработката на храната, ние често страдаме от недостиг на важни витамини и минерали.
  4. Подкрепа за хора с повишени нужди: Хората, които са по-физически активни, или възрастните хора често се нуждаят от повече хранителни вещества.
  5. Удобство и простота: Хранителните добавки са лесен начин за осигуряване на необходимата дневна доза витамини и минерали.

Как работи имунната система?

Имунната система е сложна мрежа от органи, тъкани, клетки и техните продукти, които работят заедно, за да защитават тялото срещу различни външни и вътрешни заплахи. Чрез разпознаване и неутрализиране на вредни патогени като вируси, бактерии и гъбички, той е нашият първи и най-важен защитник срещу болести.

Акценти в имунологията

Клетките, които изграждатимунната система включватмакрофаги, В и Т лимфоцити, NK клетки, а важните протеини включватимуноглобулини, цитокини и комплементсистема. Тези съставки помагат на нашата имунна система да остане бдителна и адаптивна към много потенциални заплахи.

Естествени добавки, поддържащи имунитета

Различни естествени съставки са доказали своята ефективност в подкрепа на имунната система. Те са:

  • AHCC (активно съединение, свързано с хексоза): Екстракт от японски гъби, известни със своите имуностимулиращи свойства.
  • Астрагал: Билка, известна в китайската медицина, която силно поддържа имунната система.
  • Меринге: Плод с високо съдържание на антиоксиданти и витамин С, полезен при настинки и грип.
  • Мултивитамини: осигуряват широка гама от основни витамини и минерали, които помагат за поддържане на цялостното здраве.

Въпроси и отговори

Хранителните добавки заместват ли необходимостта от здравословен начин на живот?
Не. Те са предназначени да допълват, а не да заместват балансираната диета и здравословните навици.
Изисква ли се лекарско предписание за прием на имуностимулиращи лекарства?
Повечето хранителни добавки се продават без рецепта, но се препоръчва да се консултирате със здравен специалист, преди да ги използвате. особено ако принадлежите към възрастната група или страдате от хронично заболяване.
Как да разбера дали имам нужда от имунна подкрепа?
Симптоми като чести настинки, умора и инфекции може да са признак за отслабен имунитет. В такива случаи е необходима консултация с лекар.
Безопасни ли са имунните добавки за деца?
Някои добавки са формулирани специално за деца, но винаги четете етикетите и се консултирайте с вашия педиатър преди употреба.
Колко време трябва да приемам добавки, за да почувствам подобрен имунитет?
Ефектът на добавките зависи от индивидуалното тяло, начина на живот и конкретната добавка. Може да отнеме няколко седмици или месеци, за да забележите промяна.

В борбата за здраве ние въоръжаваме имунната си система всеки ден с обмислена селекция от продукти за потапяне, разнообразни, по-обичащи продукти от популярните, които блестят от родината и мащабни добавки. Изборът на правилните продукти е ключов, затова в Zdrave365.com предлагаме огромно разнообразие от добавки, които да поддържат вашето ежедневно здраве и работоспособност. Вашето здраве е нашата ежедневна мисия.

Имунната система е съвкупност от органи, тъкани, клетки и техни продукти, изграждащи динамична физиологична система, която осъществява имунния отговор. Основната функция на имунната система е да разпознае и да неутрализира проникналите от външната среда, чужди за организма и представляващи заплаха вещества (антигени), както и да реагира на неопластични промени на организма (тумори и др.). Имунната система осъществява динамично равновесие в самата себе си и потиска и регулира имунния отговор до оптимално за организма ниво.
Основните групи клетки, които изграждат имунната система са макрофагите, B- и T-лимфоцитите, NK-клетките, фоликулно-дендритните клетки и др. Главните групи белтъци са имуноглобулините, системата на комплемента, цитокини, лимфокини и др.
Имунната система се състои от милиарди клетки, които са организирани в централни и периферни лимфоидни тъкани и органи. Тялото е сложно взаимодействие на системи, които са постоянно под атака от микроскопични организми. Имунната система съдържа белите кръвни клетки и химикали, които помагат за борба с инфекциите, наречени антитела. Някои естествени добавки могат да поддържат имунната система, включително AHCC, Astragalus, бъз и мултивитамини.

Multivits & Minerals 60 гел-капсули | Grassberg Multivits & Minerals 60 гел-капсули | Grassberg
Ново
Марка: Grassberg
Мултивит & Минерали 60 гел капсули | Грасбърг Предимства на Multivits & Минерали 60 гел капсули:Подпомагане на имунната система: Мултивитамините и минералите, съдържащи се в продукта, укрепват имунната защита и помагат на организма да се бори с инфекциите. Повишена енергия и тонус: Витамини и ..
29.99 лв.
Без данък:29.99 лв.
Купи
Immu Boost - Beta Glucans 60 капсули | Grassberg Immu Boost - Beta Glucans 60 капсули | Grassberg
Ново
Марка: Grassberg
Immu Boost - бета глюкани 60 капсули | Грасбърг Immu Boost - Beta Glucans 60 капсули от Grassberg е иновативна хранителна добавка, предназначена да подсили имунната система, да контролира холестерола и да подобри метаболизма. Продуктът е предназначен за всеки, който търси подкрепа за здравето си в д..
35.49 лв.
Без данък:35.49 лв.
Купи
Vitamin C 500 мг 60 капсули | Grassberg Vitamin C 500 мг 60 капсули | Grassberg
Ново
Марка: Grassberg
Витамин C 500 mg 60 капсули | Грасбърг Витамин C 500 mg 60 капсули от Grassberg е вашият съюзник за оптимална имунна и нервна система, както и надеждна антиоксидантна защита. Тази висококачествена хранителна добавка е предназначена да поддържа вашето здраве и енергия на всеки етап от живота. Основни..
8.92 лв.
Без данък:8.92 лв.
Купи
Calcium 600 + D3 + Zn + K 60 таблетки | Grassberg Calcium 600 + D3 + Zn + K 60 таблетки | Grassberg
Ново
Марка: Grassberg
Калций 600 + D3 + Zn + K 60 таблетки | Грасбърг Grassberg Calcium 600 + D3 + Zn + K е иновативна хранителна добавка, разработена да осигури оптимална подкрепа за здравето на костите и да подсили имунната система. Благодарение на синергичния комплекс от ключови минерали и витамини, той осигурява множ..
27.49 лв.
Без данък:27.49 лв.
Купи
Cod Liver Oil + A + D 60 гел-капсули | Grassberg Cod Liver Oil + A + D 60 гел-капсули | Grassberg
Ново
Марка: Grassberg
Масло от черен дроб на треска + A + D 60 гел капсули | Грасбърг Продуктът Cod liver oil + A + D 60 gel capsules от Grassberg предлага изключително полезна комбинация от масла от черен дроб на треска с витамини A и D, които са изключително важни за поддържане на цялостното здраве. Тази хранителна доб..
24.99 лв.
Без данък:24.99 лв.
Купи
Omega 3-6-9 Balance 1000 мг 60 гел-капсули | Grassberg Omega 3-6-9 Balance 1000 мг 60 гел-капсули | Grassberg
Ново
Марка: Grassberg
Омега 3-6-9 Баланс 1000 mg 60 гел капсули | Грасбърг Omega 3-6-9 Balance 1000 mg 60 гел капсули е висококачествена хранителна добавка, осигуряваща идеално балансирани дози есенциални полиненаситени и мононенаситени мастни киселини. Този продукт е създаден за всеки, който цени здравето си и търси опт..
32.99 лв.
Без данък:32.99 лв.
Купи
Selenium 100 мкг 60 капсули | Grassberg Selenium 100 мкг 60 капсули | Grassberg
Ново
Марка: Grassberg
Селен 100 мкг 60 капсули | Грасбърг Селен 100 мкг 60 капсули от Grassberg е изключително важна хранителна добавка, която предлага множество ползи за вашето здраве. Продуктът укрепва имунната система, укрепва косата и ноктите и предпазва правилното функциониране на щитовидната жлеза. Обобщение на пол..
22.49 лв.
Без данък:22.49 лв.
Купи
Natural Vitamin E 400 IU 60 гел-капсули | Grassberg Natural Vitamin E 400 IU 60 гел-капсули | Grassberg
Ново
Марка: Grassberg
```html Натурален витамин Е 400 IU 60 гел капсули | Грасбърг Натурален витамин Е 400 IU 60 меки капсули от Grassberg е висококачествена хранителна добавка, разработена за защита на клетките от оксидативен стрес, укрепване на имунната система и действа като мощен антиоксидант. Тази добавка предлага н..
26.99 лв.
Без данък:26.99 лв.
Купи
Omega-3 Value 1000 мг 60 гел-капсули | Grassberg Omega-3 Value 1000 мг 60 гел-капсули | Grassberg
Ново
Марка: Grassberg
Омега-3 стойност 1000 mg 60 гел капсули | Грасбърг Подкрепа за сърцето, мозъка и зрението Омега-3 мастните киселини са ценен източник за поддържане на оптимално здраве. Капсулите Omega-3 Value 1000 mg от Grassberg осигуряват силна подкрепа за важни функции на тялото:Подпомага сърдечната функция; П..
23.99 лв.
Без данък:23.99 лв.
Купи
High Absorption Zinc Picolinate 15 мг 60 капсули | Grassberg High Absorption Zinc Picolinate 15 мг 60 капсули | Grassberg
Ново
Марка: Grassberg
Високо усвоим цинков пиколинат 15 mg 60 капсули | Грасбърг Високо усвоим цинков пиколинат 15 mg 60 капсули от Grassberg е висококачествена добавка, предназначена да поддържа имунната система, здравето на костите и цялостното благосъстояние. Това е продукт, който предлага редица предимства, включител..
23.99 лв.
Без данък:23.99 лв.
Купи
Omega-3 Premium 1200 мг 90 гел-капсули | Grassberg Omega-3 Premium 1200 мг 90 гел-капсули | Grassberg
Ново
Марка: Grassberg
Омега-3 Premium 1200 mg 90 гел капсули | Грасбърг Предимства на Omega-3 PremiumПодпомага сърдечно-съдовата система: Намалява риска от сърдечни заболявания и поддържа нормални нива на холестерол и кръвно налягане. Укрепва мозъчната функция: Поддържа оптимално здраве и функция на мозъка, кат..
51.49 лв.
Без данък:51.49 лв.
Купи
Aloe Vera + Pulp Juice 1000 мл | BioTona
Ново
Марка: BioTona
Сок от алое + каша 1000 мл | BioTona Сок от алое вера + каша 1000 ml от BioTona е вашата ежедневна здравословна добавка. Този уникален сок не само подпомага храносмилателната система и подобрява външния вид на кожата, но и укрепва имунната система. Съдържаща 99,7% чист сок от алое и подкисляваща лим..
31.99 лв.
Без данък:31.99 лв.
Показани 1 от 12 | 1658 (139 Страници)