Menu
Menu
Филтрирай
Your Cart
Този сайт използва бисквитки. Продължавайки неговото ползване се съгласявате с това.

Астма

Защитете дишането си: хранителни добавки за помощ при астма

Астмата е заболяване, което може да се лекува и контролира. С правилния подход и правилните продукти е възможно значително да се подобри качеството на дишането.

5-те най-важни причини, поради които си струва да използвате хранителни добавки при лечението на астма:

  1. Подпомагане на дихателната функция: Някои добавки съдържат съставки, които помагат за отпускане на бронхиалните мускули и намаляване на възпалението.
  2. Укрепване на имунната система: Укрепването на имунната система е от решаващо значение за предотвратяване на астматични пристъпи, които често се причиняват от вируси и бактерии.
  3. Намалете оксидативния стрес: Антиоксидантите в някои добавки могат да помогнат в борбата с увреждащите клетките свободни радикали.
  4. Напълнете недостатъците в диетата си: Някои хранителни вещества са от съществено значение за здравата дихателна система и не винаги са налични в достатъчни количества в диетата.
  5. Намалява възпалението: Омега-3 и други мастни киселини са известни със своите противовъзпалителни свойства и могат да бъдат полезни за хора с астма.

Знаем, че астмата е сериозно предизвикателство за много хора. Отгръцката дума ἅσθμαкоето означавадишане, астмата е хронично възпалително заболяване на бронхите. Симптомите често включват хрипове, недостиг на въздух, стягане в гърдите и кашлица, които могат да бъдат както тревожни, така и потенциално опасни.

Въпреки че е хронична,астмата може да се лекувас лекарства и алтернативни терапии, включително използването на подходящихранителни добавки. Препоръчваме продукти, съдържащи Boswellia за облекчаване на хронично възпаление и подпомагане на дихателните пътища.

Препоръчителни хранителни добавки и ползите от тях при лечението на астма

Босвелия – Босвелия, известна със своите противовъзпалителни свойства, може да намали честотата и интензивността на астматичните пристъпи.

Тилофора – Индийската тилофора традиционно се използва за лечение на астма и алергични реакции.

Витамин C – Като мощен антиоксидант, витамин C може да помогне в борбата с инфекциите и да намали възпалението.

Също така помислете за добавяне на Омега мастни киселини, високо ценени заради техните противовъзпалителни свойства, както и магнезий, който може да помогне за отпускане на бронхиалните мускули.

p >

Често задавани въпроси:

В: Как мога безопасно да включа хранителни добавки в ежедневната си диета?
О: Винаги се консултирайте с вашия лекар, преди да започнете нови добавки, за да сте сигурни, че са подходящи за вас.
В: Могат ли добавките да заменят обичайните ми лекарства за астма?
О: Хранителните добавки не трябва да се използват като заместител на предписаните лекарства, а като допълнение към лечението.

Приложение

Когато става дума за астма, подходът „Вашето здраве е нашата ежедневна мисия“ ни напомня, че като вземем превантивни мерки и използваме правилните хранителни добавки, можем значително да подобрим дишането и да облекчим симптомите на астма. В Zdrave365.com ние сме тук, за да ви помогнем и да предложим продукти, които наистина могат да променят нещата.

Бъдете здрави и дишайте свободно. Погрижете се за здравето на дихателните си пътища, като използвате подходящи добавки от нашата оферта, които помагат при лечението на астма.

Подобрете контрола на астмата с правилните хранителни добавки

Астмата е заболяване, което може да бъде едновременно ограничаващо и опасно за засегнатите. Въпреки че лекарствата играят ключова роля при лечението на болестта,хранителните добавкисъщо могат да облекчат симптомите и да помогнат за поддържането на здрави дихателни пътища. В Zdrave365.com разбираме значението на холистичния подход към лечението на астма и предлагаме широка гама от продукти за облекчаване на дишането.

5 най-важни причини, поради които си струва да използвате хранителни добавки при астма

  1. Естествено облекчение: Много хранителни добавки предлагат естествен начин за подпомагане на дихателната функция.
  2. Укрепване на имунната система: Някои съставки помагат за укрепване на цялостния имунитет, който играе важна роля в борбата с възпалението.
  3. Антиоксидантна защита: Антиоксидантите могат да предпазят белите дробове от оксидативен стрес, който често се влошава по време на астматични пристъпи.
  4. Подобряване на дихателните функции: Специални добавки помагат за отпускане на бронхите и подобряване на обмена на въздух.
  5. Намаляване на възпалението: Възпалението е ключов фактор при астмата и някои добавки могат да помогнат за намаляването му.

Как действат хранителните добавки при астма?

Механизмите на действие на хранителните добавки са ключът към тяхното въздействие върху симптомите на астма. От Boswellia иTylophora доvitamin C – всички те имат своята специфична роля:

Босвелия

Босвелия, известна още като индийски тамян, е известна със своите противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат на хора, страдащи от астма.

Тилофора

Tylophora indica, или индийска лоза, традиционно се използва за лечение на различни респираторни проблеми. Съдържащите се в него алкалоиди могат да имат положителен ефект върху реактивността на бронхите.

Витамин С

Витамин C не само поддържа имунната система, но също така действа като мощен антиоксидант, помага за защита на белодробните клетки и потенциално облекчава симптомите на астма.

Често задавани въпроси

Мога ли напълно да заменя лекарствата за астма с хранителни добавки?

Не. Преди да направите каквито и да било промени в лечението си на астма, консултирайте се с Вашия лекар. Хранителните добавки могат да бъдат полезни като подкрепа, но не трябва да заместват предписаните лекарства без съгласието на медицински специалист.

Как да избера правилните хранителни добавки за моето заболяване?

Изборът на добавки трябва да се основава на вашите индивидуални нужди и състояние и след консултация с вашия лекар или сертифициран медицински специалист.

Колко време отнема да забележите подобрение на симптомите?

Ефектите на хранителните добавки могат да варират при различните хора. Подобрението може да се усети след няколко дни или може да изисква постоянство няколко седмици.

Има ли странични ефекти от използването на хранителни добавки?

Както всеки продукт, хранителните добавки могат да причинят потенциални странични ефекти. Винаги спазвайте препоръчаните дози и се консултирайте със специалист, ако имате въпроси.

В Zdrave365.com се стремим да предоставяме висококачествени продукти за здравеопазване. Открийте нашата широка гама от хранителни добавки, които да ви помогнат да облекчите симптомите на астма и да подобрите качеството си на живот. Вашето здраве е нашата ежедневна мисия!

Астмата идва от гръцката дума ἅσθμα, което означава задъхване. Това е често срещано хронично възпалително заболяване на бронхите, което се характеризира с наличието на променливи и повтарящи се симптоми. Астмата се характеризира с повтарящи се епизоди на хриптене, диспнея, стягане в гърдите и кашлица. При кашлица от белия дроб може да се образуват храчки, но често трудно се отделят.
Астмата е хронично заболяване, което не може да се излекува напълно. Въпреки това, съществуват множество медикаменти, които използвани редовно, могат напълно да компенсират дихателната функция и да сведат появата на пристъпи до минимум. Основния момент при лечението на астма е преодоляването на бронхиалното запушване и хроничното възпаление. За облекчаване симптомите на астмата препоръчваме продукти, съдържащи Босвелия, Tylophora и витамин C. Други природни лечения за астмата могат да бъдат Aloe; Бета-каротин; Бетаинхидрохлорид; Коензим Q10 (CoQ10); Essential Fatty Acids (Омега-3 и Омега-6 мастни киселини); етерично масло от евкалипт, рибено масло, масло от ленено семе; GLA от Evening Primrose Oil; MagnesiumМелатонинът; Кверцетин; Рейши; Селен; Витамин B6, витамин B12; Vitamin E и др. 

Марка: Swanson
Green Lipped Mussel 500 мг 60 капсули | Swanson Поддържа здравето на ставите Грижат се за здравето на стомаха и доброто храносмилане За по-лесно справяне с астмата Помага при анемия Зеленоуста Мида 500 мг 60 на капсули е на топ цена от SwansonКакво знаем за Зеленоуста Мида? Зелените миди, ..
29.40 лв.
Без данък:29.40 лв.
Купи
Omni Biotic Panda 30 сашета | Institut AllergoSan
Безплатна доставка
Марка: Institut AllergoSan
Omni Biotic Panda 30 сашета | Institut AllergoSan Насърчава развитието на имунната система Подобрява бариерната функция на чревната лигавица Оптимизира чревния микробиом на майката преди раждането Благоприятства развитието на полезни микроорганизми в чревния тракт на бебето Помага за предотвратяване..
102.06 лв.
Без данък:102.06 лв.
Купи
Марка: Source Naturals
Magnesium Malate 90 Tablets | Source Naturals Помага за отпускане на мускулатурата и премахва умората Против спазми и за регулиране на баланса в костите Поддържа мускулното здраве и доброто състояние на зъбите Помага за пречистване на кръвоносната система Магнезиев Малат 90 таблетки е на достъп..
39.99 лв.
Без данък:39.99 лв.
Купи
Марка: Doctor's Best
Astaxanthin With AstaPure 6 mg 90 Veggie Softgels | Doctor's Best Има анти ейдж действие Способства за по-еластични кръвоносни съдове Срещу болести на сърцето Засилва плодовитостта при мъжете За по-голяма издръжливост За повече енергия Подобрява функциите на мозъка Астаксантин 6 мг 90 гел-капсул..
79.89 лв.
Без данък:79.89 лв.
Купи
Moringa 500 мг 210 капсули | Double Wood Източник на незаменими аминокиселини Съдържа голямо разнообразие от важни витамини, минерали и фитонутриенти Укрепва имунната система Подпомага защитните сили на организма срещу оксидативен стрес  Инхибира растежа на ракови клетки Премахва излишния холес..
73.50 лв.
Без данък:73.50 лв.
Купи
Марка: Dr. Biomaster
Reishi Mushroom 100 гр прах | Dr. Biomaster Спомага за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система Намалява кръвното налягане Укрепва имунната защита Намалява нивата на кръвната захар и „лошия“ холестерол Намалява риска от развитие на рак Предотвратява развитието на вирусни и б..
38.00 лв.
Без данък:38.00 лв.
Купи
Марка: Myvitamins
Total Ginger Extract 300 mg 60 capsules I Myvitamins Помага при повръщане и морска болест За пречистване на артериите Намалява холестеролните нива в кръвта Подпомага структурно хрущялите и костите Срещу чувство на страх, раздразнение, апатия За по-висока сексуална потентност Подпомага секретирането ..
21.00 лв.
Без данък:21.00 лв.
Купи
Марка: Myvitamins
Total Bromelain 500 mg 60 tablets I Myvitamins Подобрява секретирането на стомашен сок Има дезинфекциращ ефект Намалява усещането за болка При възпаления на ставите При подагра Помага при отоци след нанесени травми Заздравява дермата при рани Възпрепятства развитието на тромбоза Бромелаин 500 мг 60 ..
32.00 лв.
Без данък:32.00 лв.
Купи
Magnesium Malate 360 таблетки | Source Naturals Magnesium Malate 360 таблетки | Source Naturals
Безплатна доставка
Марка: Source Naturals
Magnesium Malate 360 Tablets | Source Naturals Помага за отпускане на мускулатурата и премахва умората Против спазми и за регулиране на баланса в костите Поддържа мускулното здраве и доброто състояние на зъбите Помага за пречистване на кръвоносната система Магнезиев Малат 360 таблетки е на дост..
120.00 лв.
Без данък:120.00 лв.
Купи
Magnesium Taurate 500 мг 210 капсули | Double Wood Помага за поддържане на сърдечно-съдовото здраве Грижи се за здравето на имунната система Нормализира състоянието при предменструален синдром Подобрява дихателната функция при хронична астма, емфизем, бронхит Има благоприятен ефект върху развитието ..
74.80 лв.
Без данък:74.80 лв.
Купи
Марка: Nature’s Way
Feverfew 380 мг 180 веган капсули | Nature's Way Срещу сърдечни заболявания Подпомага дихателната система Бори се с възпалителните процеси в тялото Предотвратява атеросклероза Помага при треска и висока телесна температура Елиминира токсините от тялото Срещу стрес, тревожност, спад в настроениет..
50.00 лв.
Без данък:50.00 лв.
Купи
Марка: Doctor's Best
Natto-Serra 90 веге капсули | Doctor's Best Подпомага кръвоносната и имунната система Намалява риска от образуване на кръвни съсиреци на сърдечно-съдово, белодробно, мозъчно, бъбречно, чернодробно, очно ниво (подобрява притока и течливостта на кръвта, регулира процесите на съсирване на кръвта) Н..
78.99 лв.
Без данък:78.99 лв.
Купи
Показани 1 от 12 | 193 (17 Страници)