Menu
Menu
Your Cart
Този сайт използва бисквитки. Продължавайки неговото ползване се съгласявате с това.

Lutein Esters (Лутеин) 60 дражета Цена | Now Foods

Lutein Esters (Лутеин) 60 дражета Цена | Now Foods
Lutein Esters (Лутеин) 60 дражета Цена | Now Foods
Lutein Esters (Лутеин) 60 дражета Цена | Now Foods
Lutein Esters (Лутеин) 60 дражета Цена | Now Foods
Lutein Esters (Лутеин) 60 дражета Цена | Now Foods
Lutein Esters 60 дражета от Now Foods на специална цена е подходящ при късогледство. Лутеин повишава остротата на зрението, има антиоксидантни свойства, помага при катаракта, макулна дегенерация, атеросклерозаНаучете повече
42.00 лв.
Без данък: 42.00 лв.
 • Наличност: В наличност
 • Марка: Now Foods
 • Модел: Lutein 10 mg 60 Softgels
 • SKU: NOW-03058
 • UPC: NF3058
 • ISBN: 733739030580
Автор: Здраве 365 Дата на последна промяна: 2023-06-07 01:00:03

Lutein Esters 60 дражета | Now Foods

 • Има антиоксидантни свойства
 • Повишава остротата на зрението
 • Спомага обмяната на веществата
 • Подходящ при късогледство
 • Подобрява сърдечната функция
 • Лутеин на дражета е на добра цена от Now Foods 

Lutein Esters от Now Foods е подходящ при късогледство и понижава вътреочното налягане.

Какво знаем за Лутеин?

Лутеин е особен пигмент (каротиноид), който се съдържа в листата, цветовете и плодовете на растенията, във водораслите и някои микро-организми. Той има способност да поглъща светлина, има и антиоксидантни свойства. Лутеин не се изработва в човешкия организъм, а попада в него изключително с храната. Продукти-лидери по съдържание на веществото са спанак, тиква, зелен грах, бобови култури, царевица, фурма, моркови, целина, праскови, цитрусови плодове, яйчен жълтък. 

Като хранителна добавка Lutein Esters 60 дражета от Now Foods на страхотна цена е изключително важен за съхранение на остротата на зрението и здравето на очите. В центъра на ретината се намира жълтото петно (макула), чиито главен пигмент е Лутеин и неговото производно-зеаксантин. Веществото се съдържа и в ириса, хороидеата и цилиарното тяло. Способства за увеличаване на остротата на зрението, филтрирайки част от слънчевия спектър още преди неговото попадане на фото-рецепторите (рецепторите, преобразуващи светлинната енергия в нервни сигнали). Благодарение на тази защита зрението е ясно и се различават даже малките детайли.

Lutein Esters намалява действието на агресивната, синьо-виолетова част от слънчевия спектър върху ретината и защитава очите от свободните радикали. Това предпазва ретината от разрушаване, както възрастово, така и свързано с въздействието на външни фактори. Рискът от увреждане на ретината се понижава в зависимост от увеличаването на плътността на Лутеин в нея.

Как действа Лутеин на дражета?

Лутеин 60 дражета на Now Foods има способност да се натрупва в очните тъкани и да оказва мощно защитно въздействие на различните структури на зрителния апарат. В частност, достатъчно високото съдържание в макулата на веществото в значителна степен намалява риска от увреждане на ретината от вредното ултравиолетово излъчване, въздействието на свободните радикали, и способства за предотвратяване на такова сериозно заболяване, като макулодистрофия (дегенерация на макулата). А именно макулодистрофията, свързана с ниска плътност на пигментния слой на ретината, се явява една от най-разпространените причини за загуба на зрението при хора, по-възрастни от 60 години. Това е свързано основно с факта, че в преклонна възраст съдържанието на Лутеин в макулата естествено се понижава.

Lutein Esters дражета на атрактивна цена има екранираща функция, като филтрира светлината, постъпваща в очите, а също така и някои видими части от спектъра на светлинния поток, оказващи много негативно влияние върху функционалното състояние на очната ретина. Антиоксидантната функция на продукта се изразява в неутрализирането на агресивните свободните радикали, които са достигнали до очите, защитавайки макулата от увреждане на клетъчно ниво. Тази функция е насочена и към защита на кръвоносната мрежа, захранваща свето-чувствителните клетки (фото-рецептори) на макулата.

Лутеин играе много важна роля в профилактиката на катаракта, една от причините за развитие на която е разрушителното действие на свободните радикали върху очната кръвоносна система. Високото му съдържание обезпечава подобряване на остротата на зрението и повишаване на качеството на визуалното възприятие. За сметка на филтрирането на определена част от спектъра на светлинния поток преди попадането му върху макулните фото-рецептори, продуктът способства за отстраняване на хроматичната аберация в оптичната система на окото (изразяваща се в нарушение на правилното възприемане на обекта). 

Лутеин на уникална цена предотвратява атеросклероза и възрастови дегенеративни заболявания на очите.

Това състояние е причина за понижаване на ясното изображение на наблюдавания предмет, изкривяване на цвета му. Хроматичната аберация често води до появата на неприсъщи за него в действителност, неестествени цветни контури, петна или линии във визуалното изображение на предмета. В днешно време, заради намаляване на озоновия слой на Земята, очите ежедневно са подложени на агресивната атака на ултравиолетовите лъчи, проведеното време пред компютъра и телевизора.

Lutein Esters softgels на Now Foods намалява риска от влошаване или загуба на зрението. Допълнителното получаване на веществото е единственият начин за увеличаване на концентрацията му в плазмата на кръвта и подобряване на състоянието на ретината. Лутеин помага при повишено вътреочно налягане и глаукомна оптична невропатия. Той предотвратява окислителното увреждане на клетките на очите, намалява натрупването на особени пигменти, способстващи за развитието на възрастова дистрофия на ретината, защитава очите от слънчеви увреждания и окислителен стрес.

Освен това помага за предотвратяване на сърдечен пристъп и инсулт, предотвратява окислителен стрес на холестерола и сърдечно-съдовата система, а също така образуването на плаки в артериите и удебеляване на сънната артерия. Препятства появата на атеросклероза, може да бъде потенциално средство за профилактика при някои усложнения на диабет, включително ретинопатия и енцелопатия. Lutein Esters дражета балансира нивото на захар в кръвта и подобрява действието на инсулина, съкращава риска от развитие на рак. 

Още ползи при прием на Lutein Esters:

 • Подходящ за хора, прекарващи дълго време пред компютъра
 • При уморени очи
 • Препоръчва се за профилактика на ревматоиден артрит
 • Против хипертония
 • Помага при захарен диабет
 • Срещу сърдечно-съдови заболявания
 • Лутеин 60 дражета от Now Foods на невероятна цена забавя развитието на възрастови дегенеративни очни болести
 • Използва се за възстановяване след интервенции
 • Подходящо средство при професии, влияещи негативно на зрителната функция
 • Полезен при катаракта

Произведено в: САЩ

Препоръчителен прием: Приемайте по 1 драже дневно, за предпочитане с храна.

Дозировка: 1 драже 

Дози в опаковка: 60

Състав в 1 доза (1 драже)Стойност%ПДД

Лутеин (свободен Лутеин) (от лутеинови естери) (от естракт от цветове на мексикански тарос (Tagetes erecta)

10 мг**

 

 

 

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено. 

Други съставки: гел капсула (говежди желатин, глицерин, вода, органичен карамелен цвят), органичен екстра върджин зехтин и силициев диоксид.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца! Само за възрастни! Ако сте бременна, кърмите, приемате някакви медикаменти или страдате от някакво заболяване, се консултирайте с лекар преди употреба!

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Рейтинг
Лош Добър

Поръчка чрез сайта: За да направите поръчка сами, може да изберете даден продукт и да натиснете бутона "Купи". Попълнете всички данни за доставката и завършете своята поръчка.

Поръчка по телефона: За да поръчате избран от Вас продукт, можете да се обадите на нашия телефон 0887 077 988 и да ни продиктувате Вашите 2 имена, телефон и адрес за доставка.

Благодарим Ви! 

Доставката на продукти на обща стойност до 100 лв. е 4.90 лв. до всяка точка на България.

Доставката на продукти на обща стойност над 100 лв. е безплатна до всяка точка на България.

Срок за изпращане: до 24 часа след направена поръчка.

Срок за доставка: Обикновено до 24 часа, в натоварени месеци - до 72 часа.

При получаване на Вашата пратка с избрания от Вас куриер се заплаща в брой или с карта, ако самият куриер има терминал за такова плащане.

Имайте предвид, че не всеки куриер има устройство за плащане с карта и невинаги подобни устройства работят, което може да забави Вашата доставка.

Lutein 100 гел-капсули | Swanson Ценна антиоксидантна защита за очите Съдържа ефективна доза лутеин, получен от лутеинови естери Предпазва очите от сл..
25.10 лв.
Без данък:25.10 лв.
Ultimate Ocular Antioxidant feat. Lutemax 30 гел-капсули | Swanson Натурална комплексна формула от природата за защита на Вашите очи Най-мощните и над..
61.20 лв.
Без данък:61.20 лв.
Купи
Lutein Max 30 капсули | Doctor Nature Комплексна формула за здравето на очите Доставя ефективна доза лутеин и антиоксиданти Предпазва очите от слънчев..
21.50 лв.
Без данък:21.50 лв.
Позвънете