Menu
Menu
Your Cart
Този сайт използва бисквитки. Продължавайки неговото ползване се съгласявате с това.

Хелатиран Магнезий на прах 200 гр Топ Цена | Doctor's Best

Хелатиран Магнезий на прах 200 гр Топ Цена | Doctor's Best
Хелатиран Магнезий на прах 200 гр Топ Цена | Doctor's Best
Хелатиран Магнезий на прах 200 гр Топ Цена | Doctor's Best
Хелатиран Магнезий на прах 200 гр Топ Цена | Doctor's Best
Хелатиран Магнезий на прах 200 гр Топ Цена | Doctor's Best
Магнезий 100% Хелатиран на прах 200 гр от Doctor's Best на чудесна цена е най-бионаличният магнезий, за да имате контрол върху неговата ежедневна доставка и допълване – важни за здравето на сърцето и нервната Ви система. Magnesium Powder with TRAACS 100% Научете повече
62.99 лв.
Без данък: 62.99 лв.
 • Наличност: В наличност
 • Марка: Doctor's Best
 • Модел: High Absorption Magnesium Powder 100% Chelated 200 g
 • SKU: DRB-00408
 • ISBN: 753950004085

Магнезий 100% Chelated прах 200 гр | Doctor's Best

 • Съдържа 100% магнезиев хелат
 • Подобрява функциите на нервната система
 • Участва в костната минерализация
 • Подпомага ученето и запаметяването
 • Предпазва от вредните ефекти на стреса
 • Увеличава психомоторната ефективност
 • Антидепресантни и анти-тревожни свойства
 • Дава енергия и стабилизира настроението
 • Магнезий 100% Chelated Powder 200 gr е на супер цена от Doctor's Best

Какво знаем за Хелатиран Магнезий?

Магнезий 100% Chelated Powder 200 gr от Doctor`s Best на топ цена допълва магнезиевите нива в организмаКато хранителна добавка Магнезий 100% Chelated Powder 200 gr от Doctor's Best на уникална цена ще допълни магнезиевите нива във Вашия организъм. Това е от особено значение, защото magnesium подпомага поддържането на костната плътност, цялостното сърдечно-съдово здраве, здравето на нервите и функцията на мускулите!

За първи път магнезият е получен под формата на метал от Хъмфри Дейви през 1808 г. Английският химик провежда електролитен процес между влажна смес от бял магнезиев оксид и живачен оксид, което води до сплав на живак с неизвестен метал. След дестилация на живака Хъмфри Дейви получил ново вещество – метален прах, който се нарича магнезий.

Нашият организъм е поставен пред постоянната заплаха от загубата на така важния за него минерал. Причините за дефицита му са разнообразни – нездравословната храна в ежедневното ни меню, изчерпаните запаси на минерала в почвата, пречистването на организма ни от замърсения въздух, пестициди и много други отровни вещества.

За повечето от хората дефицитът на магнезий изглежда неизбежен. Към всичко това трябва да се прибави и фактът, че с времето тялото започва да усвоява много по-малко полезни елементи, включително и този минерал. Ако страдате от необяснима умора, слабост, нарушения на сърдечния ритъм или дори мускулни спазми и потрепвания на окото, причината може да са ниските магнезиеви нива. Може да се предпазите от подобни състояния, като допълните тези нива във Вашия организъм с помощта на добавки, съдържащи магнезий.

Как действа Хелатиран Магнезий на прах?

Магнезий 100% Хелатиран на прах е хранителна добавка, съдържаща силно бионаличен магнезий в уникална патентована форма на 100% хелат (с комплекс аминокиселини – глицин и лизин). Тази негова форма в същото време е най-безопасният и най-бионаличният избор за дългосрочното допълване на недостига му.

Хелатиран Магнезий на прах 200 гр от Doctor`s Best на супер цена премахва мускулните крампиМагнезият е химичен биоелемент, който е един от макронутриентите в нашето тяло. Той играе роля на кофактор за повече от 300 ензима. Елементът има съществена роля за поддържане на относителната стабилност на основните физиологични показатели на организма, участва в биоенергийните процеси и в реакциите на гликолизата, стимулира кръвообращението, координира работата на нервно-мускулната система и е отговорен за правилната костна минерализация.

Приемът на Хелатиран Магнезий на прах 200 гр е много препоръчителен в случаите, когато тялото има по-голяма потребност от магнезий: хроничен стрес, бременност, кърмене, приемане на медикаменти, които влияят на метаболизма на минерала, спорт, тежка физическа работа, преумора и дълготрайно умствено усилие.

В тези случаи е необходимо да допълвате нивата на минерала във Вашия организъм, за да се предпазите от неговия дефицит. Най-характерните симптоми на това състояние са свързани със сърдечно-съдовата и невро-мускулната система. Те включват: лесна умора, сърдечни нарушения, понижаване на концентрацията и паметта, депресия, апатия, мускулни крампи, потрепване на клепачите, повишена невро-мускулна възбудимост, както и прекомерна загуба на коса и чупливост на ноктите.

Недостигът на magnesium може да се дължи също и на продължителен стрес, употреба на лекарства (перорална хормонална контрацепция, успокоителни средства, антибиотици, химиотерапия, психотропни лекарства), както и неправилната хранителна диета. Високото съдържание на мазнини и фибри в консумираните храни, диетите за сваляне на килограми, пиенето на прекалено силно кафе и чай, алкохол, както и високият прием на фосфати могат да допринесат за нарушения при усвояването на магнезия или повишената му екскреция от организма.

Нуждата от биоелемента се увеличава при бременни и кърмещи жени, възрастни хора, спортисти и тези, които извършват тежка физическа работа, както и по време на периода на растеж (деца, ученици).

Набавеният магнезий чрез High Absorption Magnesium Powder 100% Chelated with Albion Minerals 200 g може да намали риска от аритмия. От дълго време този елемент е използван при нарушения на сърдечния ритъм. Известно е, че неговият дефицит причинява промени в активността на йонните канали и оказва негативно влияние върху системата на сърдечната проводимост.

Освен това недостигът на magnesium се свързва с повишен риск от високо кръвно налягане. Хипомагнезиемията (когато серумното ниво на магнезий е под 0.7 mmol/l) води до повишаване на периферното съдово съпротивление. Добавянето на минерала спомага за намаляване на кръвното налягане, а най-важното е, че този ефект се наблюдава главно при хора с хипертония.

Magnesium Powder with TRAACS 100% Chelated​ 200 gr от Doctor`s Best на уникална цена подобрява функцията на нервната системаДопълването на минерала с помощта на Магнезий 100% Хелатиран на прах ще поддържа правилното му ниво във Вашето тяло. Това от своя страна може да намали риска от постменопаузална остеопороза. Този елемент участва в много процеси, насочени към защита, укрепване и ремоделиране на костната тъкан. Дефицитът му може да стане причина за аномалии в секрецията на паратиреоидния хормон, устойчивост на тъканта към неговата активност, хипокалциемия и повишена невро-мускулна възбудимост. Смята се, че хипомагнезиемията е една от причините за остеопорозата.

Основният компонент в Хелатиран Магнезий на прах 200 гр, който е на чудесна цена, влияе върху метаболизма на скелетните мускули. Ако Вие сте от хората, които извършват интензивна физическа активност, сте изложени на повишена загуба на magnesium чрез потта. Магнезиевият дефицит е причина за болезнени мускулни крампи, понижава физическия капацитет, намалява мускулната сила и предизвиква проблеми с концентрирането, което може да повлияе отрицателно на атлетичното Ви представяне.

Магнезият в състава на High Absorption Magnesium Powder 100% Chelated with Albion Minerals​ 200 g намалява активността на симпатиковата нервна система, което може да бъде от голямо значение в борбата срещу стреса. Елементът понижава секрецията на адреналин и норадреналин, така че да облекчи симптомите на стрес. Освен това продължителният стрес допринася за увеличеното търсене на magnesium и ако такъв недостиг не се допълва, може да се наблюдават симптоми, свързани с хипомагнезиемия, като апатия, депресия и слабост.

За да обобщим всичко това, Магнезий 100% Chelated Powder 200 gr от Doctor's Best на уникална цена е продукт, който ефективно допълва нивата на магнезий в тялото Ви. Тъй като има много фактори, които могат да окажат негативно влияние върху метаболизма на magnesium и да допринесат за повишената му екскреция, си струва да се контролира ежедневната доставка на елемента и неговото допълване. Това неминуемо ще има отличен ефект върху Вашето здраве и самочувствие.

Произведено в: Калифорния, САЩ

Начин на употреба: Приемайте по 1 лъжичка (2 гр) дневно, разтворена във вода или друга любима безалкохолна напитка два пъти на ден.

Дозировка: 2 гр (1 лъжичка)

Дози в опаковка: 100

Състав в 1 доза (2 гр)Стойност%ПДД
Магнезий (елементен)
(от 2000 мг магнезиев лизинат глицинат хелат)
200 мг50%

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Други съставки: няма.

Не съдържа Глутен и ГМО!

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Не превишавайте препоръчаната дневна доза! Съхранявайте на сухо място! Дръжте далеч от деца!

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Рейтинг
Лош Добър

Поръчка чрез сайта: За да направите поръчка сами, може да изберете даден продукт и да натиснете бутона "Купи". Попълнете всички данни за доставката и завършете своята поръчка.

Поръчка по телефона: За да поръчате избран от Вас продукт, можете да се обадите на нашия телефон 0887 077 988 и да ни продиктувате Вашите 2 имена, телефон и адрес за доставка.

Благодарим Ви! 

Доставката на продукти на обща стойност до 100 лв. е 4.90 лв. до всяка точка на България.

Доставката на продукти на обща стойност над 100 лв. е безплатна до всяка точка на България.

Срок за изпращане: до 24 часа след направена поръчка.

Срок за доставка: Обикновено до 24 часа, в натоварени месеци - до 72 часа.

При получаване на Вашата пратка с избрания от Вас куриер се заплаща в брой или с карта, ако самият куриер има терминал за такова плащане.

Имайте предвид, че не всеки куриер има устройство за плащане с карта и невинаги подобни устройства работят, което може да забави Вашата доставка.

Функции на магнезий: Полезен за мозъчната дейност и добрата концентрация При мускулни спазми Магнезий таблетки премахва умората Успокоява нервната сис..
17.00 лв.
Без данък:17.00 лв.
Купи
Магнезиев Цитрат 200 мг 100/250 таблетки | Now Foods Спомага за нормалната функция на половата система Разширява кръвоносните съдове Помага за усвоява..
28.00 лв.
Без данък:28.00 лв.
Купи
Магнезиев Цитрат на прах 250 гр | MYPROTEIN Използва се за прочистване на червата и черния дроб Подпомага нервната система Предоставя необходимата ене..
27.49 лв.
Без данък:27.49 лв.
Купи
Позвънете