Menu
Menu
Your Cart
Този сайт използва бисквитки. Продължавайки неговото ползване се съгласявате с това.

Бакопа Брахми Екстракт 500 мг 90 капсули Цена I Nature`s Answer

Бакопа Брахми Екстракт 500 мг 90 капсули Цена I Nature`s Answer
Бакопа Брахми Екстракт 500 мг 90 капсули Цена I Nature`s Answer
Бакопа Брахми Екстракт 500 мг 90 капсули Цена I Nature`s Answer
Бакопа Брахми Екстракт 500 мг 90 капсули Цена I Nature`s Answer
Бакопа Брахми Екстракт 500 мг 90 капсули Цена I Nature`s Answer
Екстракт от Бакопа (Брахми) 500 мг 90 капсули Цена I Nature`s Answer на топ цена ви помага за по-лесно заучаване и добра памет, премахва стреса, подобрява съня. Bacopa Extract подобрява концентрацията.Научете повече
39.90 лв.
Без данък: 39.90 лв.
 • Наличност: В наличност
 • Марка: Nature`s Answer
 • Модел: Bacopa Extract 90 capsules
 • SKU: NSA-63609, NSA-16360

Екстракт от Бакопа (Брахми) 500 мг 90 капсули I Nature`s Answer

 • Бакопа мониери (Брахми) е билка, чието действие се доближава много до това на Гинко Билобата.Помага за по-добро заучаване и добра памет
 • Бакопа подобрява настроението и мозъчната дейност
 • Помага да се премахне стреса
 • Използва се за по-добър сън и концентрация
 • Одобрена от Michael Tierra L.Ac, O.M.D
 • Билкова добавка Екстракт от Бакопа (Брахми) на супер цена от Nature`s Answer​

Какво е Бакопа (Брахми)?

Бакопа мониери /Bacopa monnieri/ е целогодишно пълзящо растение, което вирее в блатисти и влажни местности. Среща се най-вече в райони като Шри Ланка, Тайван, Китай, Виетнам, Индия  и Непал. Растението е известно още под името Waterhyssop, Brahmi, Thyme-leafed gratiola и Water hyssop. Бакопа мониери (Брахми) е билка, чието действие се доближава много до това на Гинко Билобата. Билката е известна още от преди 3000 години и се използва често от Аюрведа медицината, като ценен тоник за подобряване на духа, ума и интелекта.

Какво съдържа екстрактът от Брахми?

Екстрактът от Бакопа (Брахми) съдържа много активни съставки, като алкалоиди (brahmine и herpestine), сапонини (d-mannitol и hersaponin, acid A, and monnierin), флавоноиди (luteolin и apigenin). Билката е богата на  стигмастерол и други ценни съставки, като бакозиди А и В.

В състава на растението Брахми влиза още betulic acid, beta-sitosterol, bacopasaponins (bacosides A, bacosides B, bacopaside II, bacopaside I, bacopaside X, bacopasaponin C, bacopaside N2 и малка част от състава бива: bacopasaponin F, bacopasaponin E, bacopaside N1, bacopaside III, bacopaside IV, и bacopaside V.3

Кои са ползите от приема на билката Брахми?

Бакопа мониери - брахми е хранителна добавка във вид на таблетки, която като цяло се грижи за мозъка, добрата памет и настроение!

В Аюрведа медицината билката влиза в употреба, когато трябва да се облекчат симптомите при епилепсия и астма, помага при отслабване на паметта, възпаления, болки, треска и като упояващо средство. Ако билката се употребява от възрастни хора може да подобри паметта и да улесни запаметяването.  

По-горе споменахме, че бакопа мониери съдържа бакозиди А и В, представляващи  стероидни сапонини. Именно те имат важна роля за благоприятния ефект върху нервната система. Не малко изследвания  показват, че употребата на екстракт от бакопа мониери може да подобри ученето, заучаването и спомените.

Някои изследвания сочат, че бакопа мониери може да действа  успокояващо, антидепресивно и противовъзпалително. Има също така адаптогенен ефект; действа добре за разширяването на кръвоносните съдове и подобряване кръвообращението на нервната тъкан. Смята се, че Екстракт от Бакопа (Брахми) на изгодна цена подобрява и функциите на вторичната памет.

Как действа Екстракт от Бакопа (Брахми) капсули?

Бакопа мониери на топ цена действа успокояващо, антидепресивно и противовъзпалително.Бакопа мониери - брахми е хранителна добавка във вид на таблетки, която като цяло се грижи за мозъка, добрата памет и настроение! Тази известна индийска билка подпомага ума, духа и интелекта – наричат я още билката чудо за мозъка! В Аюрведа е позната като един класически тоник за мозъка и нервите. 
Биологичноактивните вещества бакозиди А и Б в състава на Брахми подпомагат регенерацията на мозъчните клетки, като увеличават в тях белтъчната активност и синтез. 
Като хранителна добавка - Екстракт от Бакопа има още  успокояващ ефект, увеличава концентрацията, подпомага паметта и умствените способности. В Индия използват екстрактът при деца над 10 години, които имат проблем с концентрацията и запаметяването, а също така при болестта на Паркинсон и Алцхаймер. Бакопа е една от най-ефективните индийски билки за мозъка, призната в цял свят. 

Както вече споменахме на първо място билката подобрява запаметяването на новата информация и намалява забравянето. На второто място бакопа подобрява вербалното запеметяване, припомнянето и формирането на трайни спомени. Растението може да подобри скоростта на визуалната обработка на информацията, скоростта на ученето и затвърдяването на спомените.  

Препоръчителен прием: Като хранителна добавка, вземете една (1) капсула два пъти на ден, за предпочитане със закуска и обяд.

Дозировка: 1 капсула 

Дози в опаковка: 90

Състав:Стойност:%ПДД
Bacopa (Bacopa monnieri) цялото растение Extract
(Стандартизиран за 20% bacosides, 20мг)
100 мг 
Bacopa monnieri (herb)400 мг

† Daily Value  не е установено

Други съставки: Растителнa целулоза, микрокристална целулоза, калциев силикат.

Предупреждения

Може да увеличи ефекта на успокоителни като транквиланти, барбитурати, бензодиазепини и опиати наркотици. Консултирайте се с вашия лекар преди да използвате този продукт, ако в момента приемате някакви лекарства. Ако сте бременна, планирате бременност или кърмите, също се консултирайте с лекар.

Съхранявайте на хладно и сухо място. Не използвайте, ако уплътнението на продукта е скъсано или счупено. Да се ​​съхранява на място недостъпно за деца.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Рейтинг
Лош Добър

Поръчка чрез сайта: За да направите поръчка сами, може да изберете даден продукт и да натиснете бутона "Купи". Попълнете всички данни за доставката и завършете своята поръчка.

Поръчка по телефона: За да поръчате избран от Вас продукт, можете да се обадите на нашия телефон 0887 077 988 и да ни продиктувате Вашите 2 имена, телефон и адрес за доставка.

Благодарим Ви! 

Доставката на продукти на обща стойност до 100 лв. е 4.90 лв. до всяка точка на България.

Доставката на продукти на обща стойност над 100 лв. е безплатна до всяка точка на България.

Срок за изпращане: до 24 часа след направена поръчка.

Срок за доставка: Обикновено до 24 часа, в натоварени месеци - до 72 часа.

При получаване на Вашата пратка с избрания от Вас куриер се заплаща в брой или с карта, ако самият куриер има терминал за такова плащане.

Имайте предвид, че не всеки куриер има устройство за плащане с карта и невинаги подобни устройства работят, което може да забави Вашата доставка.

Bacopa Monniera 10:1 Extract 50 мг 90 капсули | Swanson Може да подобри паметта и ученето Защитава червата и стомаха Може да намали стреса, тревожност..
29.10 лв.
Без данък:29.10 лв.
Купи
Bacopa Monnieri 250 мг 90 капсули | Swanson Може да подобри паметта и ученето Може да защити червата и стомаха Помага да се намали стреса, тревожностт..
44.80 лв.
Без данък:44.80 лв.
Купи
Bacopa Monnieri 90 таблетки | KFD Nutrition Подобрява паметта и стимулира мисловната дейност Намалява тревожността и предпазва от депресия Срещу състо..
19.49 лв.
Без данък:19.49 лв.
Купи
Позвънете