Menu
Menu
Your Cart
Този сайт използва бисквитки. Продължавайки неговото ползване се съгласявате с това.

Витамин К2 100 мкг 30 капсули Топ Цена | Biovea

Витамин К2 100 мкг 30 капсули Топ Цена | Biovea
Витамин К2 100 мкг 30 капсули Топ Цена | Biovea
Витамин К2 капсули от BIOVEA на супер цена е разработен от NAtto бактерия, която съдържаща много мощен витамин К. Витамин К2 в сравнение с К-1 има много сходни свойства, но има по-високи циркулационни концентрации в повече различни части на тялото. С другНаучете повече
28.99 лв.
Без данък: 28.99 лв.
 • Наличност: В наличност
 • Марка: Biovea
 • Модел: Vitamin K2 100 mkg 30 Capsules
 • SKU: BVA-02461
 • UPC: 4458-7518
Автор: Здраве 365 Дата на последна промяна: 2023-06-07 01:00:02

Витамин К2 100 мкг 30 капсули | Biovea

 • Подпомага здравето наВитамин К2 100 мкг 30 капсули | Biovea на супер цена подобрява кръвообращението костите, зъбите и хрущяла
 • Подобрява кръвообращението
 • От съществено значение за здрава костна система
 • Действа благоприятно срещу камъни в бъбреците
 • Спомага за намаляване на опасността от фрактури на костите
 • Помага срещу камъни в бъбреците
 • Хранителна добавка Витамин К2 100 мкг 30 капсули | Biovea на супер цена

Витамин K2 има всички предимства на витамин K, но  разликата е, че остава по-дълго в обръщение и е активна в по-голям брой органи и тъкани. BIOVEA разработват Витамин K2 на страхотна цена, които има основно значение за здрави кости и чиста кръвоносната система.

Какво представлява  Витамин К2? 

Витамин К2 , наричан още манаквинон (МК) се намира в животинските организми или бактерии. Витамин К2 капсули от BIOVEA на супер цена е разработен от NAtto бактерия, която съдържаща много мощен витамин К. Витамин К2 в сравнение с К-1 има много сходни свойства, но има по-високи циркулационни концентрации в повече различни части на тялото. С други думи, той въздейства по-силно и остава по-дълго в тялото, отколкото K -1.

Как действа витамин К2?

 Витамин К2 капсули от BIOVEA на супер цена е разработен от NAtto бактерия, която съдържаща много мощен витамин К.Известен е още като витамина на съсирването, без Витамин К кръвта не се съсирва. Той участва в създаването на протромбин и други протеини важни за кръвосъсирването. Също така е много важен и за костите. Витамин К2 е необходим за преобразуването на остеокалцин до неговата активна форма. По този начин успява да регулира функцията на калция в костното ремоделиране, както и минерализацията. И тъй като Витамин К2 е необходим за функционирането на протеин наречен MGP (матриксен Gla-протеин), може да поддържа костите, зъбите и хрущяла здрави. Бъбреците за да функционират правилно, също изискват витамин К за производството на протеин, които спира образуването на камъни в бъбреците от калциев оксалат.
Витамин К също играе важна роля в червата, което помага за преобразуване на глюкозата в гликоген и неговото съхранение в черния дроб.

Както споменахме по горе Витамин К2 е по-ефективен от витамин К1 по отношение на изграждането на костите. За разлика от витамин К1 се наблюдава и ефект да намалява вредния холестерол и да подтиска развитието на атеросклероза. Витамин К2 може да предпази от фрактури и  поддържа плътността на лумбалните кости при остеопороза. Витамин К2, комбиниран с витамин Д и калций се изписват при терапията и превенцията на остеопороза.

Витамин К2 в помощ на сърцето 

Този витамин освен всичко друго е и много важен за здравето на сърцето. Той може да спре калцификацията на артериалната плака, която е една от характеристиките на атеросклерозата или т.нар. втвърдяване на артериите.
Ротердамското проучване на 4807 души, показва едно изследване, в продължение на 10 години, което открива, че при онези , които приемат витамин К2 (повече от 33 мкг/ден), рискът да бъдат поразени от коронарна болест на сърцето е много по-малък в сравнение с хората с по-нисък прием (по-малко от 22 мкг/ден). Групата с висок прием на К2 показа и снижен риск от смърт от сърдечен удар. Освен това витамин К, изглежда, оказва благотворно влияние върху редица други заболявания, включително рак, деменция и диабет. 

Кой се нуждае от приема на витамин К2?

Дефицит на Витамин К2 може да се развие при хора, които не консумират зелени зеленчуци или такива, които приемат лекарства възпрепятстващи развитието на чревните бактерии, които произвеждат витамин K2. Хората, които страдат от продължителна диария, обструктивна жълтеница и чернодробни заболявания или малабсорбция на червата са изложени на по-голям риск от дефицит на Витамин К2. Първоначалните симптоми на дефицит на витамин K2  са остеопороза и продължителни кръвотечения. Новородените и възрастните хора са особено предразположени към дефицит на витамин K2

Препоръчителен прием: Приемайте по 1 капсула дневно по време на хранене.

Дозировка: 1 капсула
Дози в опаковка: 30

Състав:Стойност:%ПДД
Витамин K2 (под формата на менахинон) 100mcg*
Люцерна (Medicago Sativa) 300mg*

Други съставки: целулоза (капсула), ориз, брашно, малтодекстрин, Аскорбилпалмитат и силициев диоксид.
 
Предупреждение: Консултирайте се с вашия лекар преди приема на хранителната добавка, ако в момента приемате някакви лекарства, антикоагуланти (като варфарин, кумадин, хепарин), или ако сте бременна или кърмите.
 
ДА СЕ ПАЗИ ОТ ДЕЦА. Съхранявайте на хладно и сухо място. Не използвайте този продукт, ако уплътнението или целостта на бутилката е счупена. Съхранявайте в бутилка.

Знаете ли, че ...

Първоначалните симптоми на дефицит на витамин K2 са остеопороза и продължителни кръвотечения.Витамин К е бил открит през 1930 г от датския изследовател Хенрик Дам и американския учен Едуард Дойс. През 1943-та година Дам и Дойс получават Нобелова награда за своето откритие.
През последните 10 години се установи, че има няколко форми на Витамин К, двете най-важни от които са Витамин К1 и Витамин К2. Дам и Дойс всъщност откриват първо Витамин К1, докато ролята на Витамин К2 остава в неизвестност за дълго време.
Витамин К1 можем да открием в зелените растения, като грах, броколи, бамя и др. Витамин К2 се съдържа в най-високи концентрации в Японската храна натто, както и в някои ферментирали сирена и млечни продукти.
Благодарение на изследванията на професор Вермер от Института по кардиология в Маастрихт вече е известно, че Витамин К2 е необходим за правилното усвояване на калция и предпазването на артериите от образуване на калцификати.  
При проведено дългогодишно проучване в Холандия се установява, че редовният прием на Витамин К2 намалява значително риска от сърдечно-съдови заболявания и в същото време подобрява здравето на костите и забавя свързаното с възрастта намаляване на костната плътност.
По този начин редовния прием на Витамин К2 се превръща (в съчетание с разнообразното хранене и физическата активност) за предпочитаната профилактика както срещу остеопорозата, така и срещу калцификацията на кръвоносните съдове, която е в основата на множество сериозни сърдечно-съдови заболявания. Когато приемата Витамин D винаги се препоръчва да се приема и Витамин К2.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Рейтинг
Лош Добър

Поръчка чрез сайта: За да направите поръчка сами, може да изберете даден продукт и да натиснете бутона "Купи". Попълнете всички данни за доставката и завършете своята поръчка.

Поръчка по телефона: За да поръчате избран от Вас продукт, можете да се обадите на нашия телефон 0887 077 988 и да ни продиктувате Вашите 2 имена, телефон и адрес за доставка.

Благодарим Ви! 

Доставката на продукти на обща стойност до 100 лв. е 4.90 лв. до всяка точка на България.

Доставката на продукти на обща стойност над 100 лв. е безплатна до всяка точка на България.

Срок за изпращане: до 24 часа след направена поръчка.

Срок за доставка: Обикновено до 24 часа, в натоварени месеци - до 72 часа.

При получаване на Вашата пратка с избрания от Вас куриер се заплаща в брой или с карта, ако самият куриер има терминал за такова плащане.

Имайте предвид, че не всеки куриер има устройство за плащане с карта и невинаги подобни устройства работят, което може да забави Вашата доставка.

MK-7 Vitamin K-2 100 мкг 60 веге капсули | Now Foods Намалява менструалното течение Подпомага сърдечната система Помага за по-бързото заздравяване на ..
55.00 лв.
Без данък:55.00 лв.
Купи
Витамин К-2 100 мкг 100 веге капсули | Now Foods Поддържа костите здрави Подпомага сърдечно-съдовата система Вегетариански / вегански продукт Витамин ..
40.00 лв.
Без данък:40.00 лв.
Купи
Позвънете