Menu
Menu
Your Cart
Този сайт използва бисквитки. Продължавайки неговото ползване се съгласявате с това.

P-5-P (Пиридоксал-5-фосфат) 50mg 50 таблетки | Solgar

P-5-P (Пиридоксал-5-фосфат) 50mg 50 таблетки | Solgar от виде P-5-P (Pyridoxal-5-Phosphate) 50mg в категория . P-5-P (Pyridoxal-5-Phosphate/Пиридоксал-5-фосфат) 50mg 50 таблетки | Solgar Активна форма на Коензим B6 Поддържа здрава нервна система Помага пр
Не се преглага
P-5-P (Пиридоксал-5-фосфат) 50mg 50 таблетки | Solgar
P-5-P (Pyridoxal-5-Phosphate) Пиридоксал-5-фосфат таблетки | Solgar е на супер цена и представлява Активна форма на Коензима витамин B6.Поддържа здрава нервна система и помага при сърдечно-съдови проблемиНаучете повече
33.55 лв.
Без данък: 33.55 лв.
 • Наличност: Не се преглага
 • Марка: Solgar
 • Модел: P-5-P (Pyridoxal-5-Phosphate) 50mg
 • SKU: SOL-02307

P-5-P (Pyridoxal-5-Phosphate/Пиридоксал-5-фосфат) 50mg 50 таблетки | Solgar

 • Solgar разработват P-5-P на таблетки с устойчиво на стомашни киселини покритие и то на невероятна цена. Активна форма на Коензим B6
 • Поддържа здрава нервна система
 • Помага при сърдечно-съдови проблеми
 • Намалява стреса, нервността и напрежението
 • Повишава енергията
 • Подобрява вида на кожата
 • Укрепва цялостното здраве
 • Без глутен
 • Подходящ за вегетарианци
 • Хранителна Добавка P-5-P (Pyridoxal-5-Phosphate) на таблетки на топ цена

Какво е P-5-P (Pyridoxal-5-Phosphate)?

Други симптоми при липсата на пиридоксин се изразяват в някои неврологични проявления като сънливост, объркване, раздразнителност и невропатия.Пиридоксал-5-фосфат е коензимна форма на витамин В6. Solgar разработват P-5-P на таблетки с устойчиво на стомашни киселини покритие и то на невероятна цена. Този продукт е подходящ за вегетарианци. Като активна форма на витамин В6Пиридоксал-5-фосфат (Р-5-P) се различава от традиционния витамин В6 (пиридоксин) с  това, че P-5-Р не трябва, както конвенционалния витамин В6, да се абсорбира едва в черния дроб до P-5-P. Клетките на тялото имат директен достъп до биологично активния витамин В6, P-5-P, чрез кръвта.

Когато в тялото има дефицит на това вещество може да се стигне до анемия и също така до различни кожни и лигавични прояви като атрофично възпаление на езика, разязвявания, образуване на незарастващи рани в ъглите на устните, конюнктивит и др. Други симптоми при липсата на пиридоксин се изразяват в някои неврологични проявления като сънливост, объркване, раздразнителност и невропатия.

Тялото превръща P-5-P в Витамин В6 преди да може да се използва. Биологично активната  коензим форма на В6 забързва метаболизма на въглехидрати, протеини и аминокиселини. P-5-P е един от многото качествени продукти на Solgar, който се предлага на достъпна за всеки цена.  Специалното покритие на таблетките защитава от разграждане от стомашните киселини.

За какво е необходим  P-5-Р (Пиридоксал-5-фосфат)?

Като активна форма на витамин В6, P-5-P допринася много за нормалното функциониране на невронния метаболизъм. P-5-P (Pyridoxal-5-Phosphate) на супер цена играе важна роля за нормалния метаболизъм на протеини и на гликоген, т.е. извлича се енергия от протеини. Друго не по-малко важно действие е, че подобрява образуването на червените кръвни клетки и за имунната система. Човешкото тяло не може само да усвоява напълно pyridoxal-фосфат и за това зависи много от приеманата храна.

С напредване на възрастта метаболитната активност рязко спада и дова се дължи на невъзможността активните ензими да преработват достатъчно добре хранителните вещества. Това спада към процеса на естествено стареене, и резултатът е, че по-възрастните хора често страдат от дефицит на витамин В6. Други факти, които могат да окажат влияние върху метаболизма на витамин В6 са прекомерната употреба на някои лекарства, алкохол и замърсителите от въздуха, като последните пряко въздействат на витаминния метаболизъм на черния дроб.

При недостиг на достатъчно количество P-5-Р в черния дроб, от аминокиселината метионин се образува т нар. хомоцистеин. Този не добър резултат вследствие на метаболизма на аминокиселините привлича свободните радикали и може да доведе до увреждане на стените на кръвоносните съдове. С приема на P-5-Р от Solgar на таблетки на топ цена ще репите проблемите при аминокиселинния метаболизъм, като елиминирате до минимум натрупването на отпадъчния продукт хомоцистеин. Повишена нужда от P-5-Р (Пиридоксал-5-фосфат) имат и силовите атлети, бременни и кърмещи жени и най-вече по-възрастните хора, които се хранят едностранно и небалансирано.

С какво е полезен пиридоксал-5-фосфатът (P-5-Р) на таблетки:

 • Като активна форма на витамин В6, P-5-P допринася много за нормалното функциониране на невронния метаболизъм.Необходим е за трансфера на аминокиселини, заради действието си на кофактор върху трансаминазите, които могат да разграждат аминокиселините в тялото;
 • въздейства върху ензимите, които контролират реакциите между аминокиселини, като конвертирането на аминокиселината L-метионин в аминокиселината L-цистеин. Недостигът на P-5-P в тялото води до отрицателен резултат върху този процес. Витаминът оказва въздействие и при конверсията на селенометионин в селенохомоцистеин;
 • Подпомага процеса на превръщане на L-триптофан в ниацин (Витамин B3);
 • Пиридоксал фосфатът P-5-Р подобрява процеса на декарбоксилиране на аминокиселините, при който те се превръщат във физиологично активни амини. Такива процеси са превръщането на хистидин в хистамин, триптофан в серотонин, глутамат и ГАБА, и дехидроксифенилаланин в допамин;
 • Подобрява усвояването на магнезий и оказва благоприятен ефект при дефицит на магнезий;
 • Действа профилакично при артеросклероза и намалява драстично нива на хомоцистеин;
 • Косвено оказва ефект върху глюконеогенезата, метаболитен процес, при който се произвежда глюкоза от невъглехидратни източници.
 • Показва положителни резултати при възпрепятстването на прогреса на невропатия, предизвикана от диабет.
 • Има много добър ефект ако се комбинира с магнезий при аутизъм и други отклонения при деца. При деца аутисти се наблюдават функционално подобряване и регресия при прием на високи дози от порядъка на 250-500 мг дневно.

Препоръчителен прием: Като хранителна добавка за възрастни, да вземе 1 таблетка дневно, за предпочитане по време на хранене, или както е указано от вашия лекар.

Дозировка: 1 таблетка

Състав:Стойност:%ПДД
Пиридоксал-5-фосфат 50 мг**

** Daily Value, неустановено

Други съставки: дикалциев фосфат, метакрилова киселина, растителни целулоза, растителен магнезиев стеарат, рибофлавин, титанов диоксид, глицерилтриацетат, растителен глицерин.

Не съдържа: глутен, пшеница, млечни продукти, соя, мая, захар, натрий, изкуствени ароматизатори, консерванти и подсладители.

Предупреждения

Ако сте бременна, кърмите, приемате някакви лекарства или страдате от заболяване, моля консултирайте се с вашия лекар преди да приемате тази хранителна добавка. Дръжте далеч от деца. Съхранявайте на хладно и сухо място. Не използвайте, ако уплътнението на външната бутилка липсва, е скъсано или е повредено по някакъв начин. Хранителните добавки не заместват балансирания режим на хранене.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Рейтинг
Лош Добър

Поръчка чрез сайта: За да направите поръчка сами, може да изберете даден продукт и да натиснете бутона "Купи". Попълнете всички данни за доставката и завършете своята поръчка.

Поръчка по телефона: За да поръчате избран от Вас продукт, можете да се обадите на нашия телефон 0887 077 988 и да ни продиктувате Вашите 2 имена, телефон и адрес за доставка.

Благодарим Ви! 

Доставката на продукти на обща стойност до 100 лв. е 4.90 лв. до всяка точка на България.

Доставката на продукти на обща стойност над 100 лв. е безплатна до всяка точка на България.

Срок за изпращане: до 24 часа след направена поръчка.

Срок за доставка: Обикновено до 24 часа, в натоварени месеци - до 72 часа.

При получаване на Вашата пратка с избрания от Вас куриер се заплаща в брой или с карта, ако самият куриер има терминал за такова плащане.

Имайте предвид, че не всеки куриер има устройство за плащане с карта и невинаги подобни устройства работят, което може да забави Вашата доставка.

Позвънете