Тонизирайте организма и подобрете храносмилането

Сред изобилието от най-различни диети е много трудно да изберем тази, която най-добре пасва на нас и на нашите навици и организъм. Предлагаме Ви да опитате един много лесен и ефективен режим – лимоновата диета. Най-важното при нея е, че освен да загубите излишните килограми, тя ще Ви помогне и да се детоксикирате с помощта на лимона. Той премахва от храносмилателния тракт и стомаха всички остатъци от храна и токсини, за да се чувствате свежи и пълни с енергия. Освен това по време на диетата няма ограничения в храната – всичко, което трябва да направите, е да внимавате да не прекалявате с някои продукти и да намалите порциите. Отслабнете здравословно и приятно с лимонова диета.

Същност на лимоновата диета

токсините от организма. Знаете, че лимонът има много силни прочистващи свойства – когато натъркате замърсявания с лимон, те веднага изчезват.

Неслучайно се включва към състава на различни почистващи препарати. Така действа лимонът и на храносмилателния тракт. Освен това се смята, че употребата на лимон намалява и риска от развитието на захарен диабет. Той доказано подобрява усвояването на мазнините и ги стопява. За отслабване се запознайте и с Основни препоръки за 90-дневната диета.

Продължителност на лимоновата диета

Лимоновата диета продължава 7 дни. След 1 седмица почивка тя може да се повтори. Идеята е през първите дни количеството на приетия лимонов сок да се увеличава, а през последните един-два дни – да се намалява, за да може организмът плавно да премине към края на диетата. Много е важно след края на диетата, ако сте си наложили по-осезаеми ограничения в менюто, да се захраните правилно. Колкото по-здравословно се храните по време на лимоновата диета, толкова повече ще отслабнете. Ограничения няма, всичко е във Вашите ръце.

Програма на лимоновата диета

Лимоновата диета се състои в ежедневно приемане на лимон или лимонов сок. Това трябва да става в продължение на целия ден, но сутрин е задължително, за да може лимонът да детоксикира организма и да освободи храносмилателния тракт от остатъците от храна. Така го подготвя за работа през деня.

  • 1 ден: сутрин на гладно се изпива чаша топла вода с лимон. Следобед, отново на гладно, се изпива втора чаша топла вода с лимонов сок. Първият ден е желателно да се пие чиста вода с лимон, без мед за подслаждане. Вижте предложение за Примерно меню за Ден 1.

Ден 1 от диетата е подгряващ и цели да подготви организма за преминаване на по-лек хранителен режим. Количеството храна е добре постепенно да намалее, като вечерята трябва да е много лека. Количеството лимонов сок бавно се увеличава, за да привикне към него стомахът.

  • 2 ден: Сутрин и следобед се изпива по една чаша топла вода с лимон. В продължение на целия ден се пие минерална вода с изцеден в нея лимонов сок. На 1 литър се слагат 4 лимона. Вижте предложение за Примерно меню за Ден 2.
  • 3 ден: Третият ден се продължава по същата схема, като топлата вода с лимон се включва и на обяд. Тя, заедно с плодове по желание, може да замества хранене. През целия ден се продължава с пиенето на минерална вода с лимон. Вижте предложение за Примерно меню за Ден 3.
  • 4 ден: Следва се същата схема. Вижте предложение за Примерно меню за Ден 4.
  • 5 ден: Следва се същата схема. Вижте предложение за Примерно меню за ден 5.
  • 6 ден: Следва се същата схема, като чашите топла вода с лимон се намаляват на 2 през деня. Вижте предложение за Примерно меню за ден 6.
  • 7 ден: Пие се само една чаша топла вода с лимон на гладно сутринта. Храненето се връща към нормалния си ритъм. Вижте предложение за Примерно меню за ден 7.

Запознайте се с основните Правила на хранене по време на диетата. Те ще Ви гарантират успешен резултат и ще направят режима наистина лесен и приятен за спазване. Отслабвайте с удоволствие и без напрежение!