Категории
Цена
Марки

Фибромиалгия

Фибромиалгия

Фибромиалгията е типично женско състояние или заболяване изразяващо се в хронична болка по цялото тяло. То  е едно от най-често срещаните заболявания, близки до артрита. Подобно на ревматичното заболяване, оплакванията са широкоразпространени и включват мускулни, ставни болки и хронична умора. Заболяването предразполага към депресия и социално изолиране. Буквално изцежда физическите и психическите сили, значително засяга  работоспособността.
Други симтоми могат да бъдат депресия и тревожност, нарастваща болка или чувствителност в определени точки на тялото, безпричинно и неконтролируемо чувство на умора. 
Специфично за фибромиалгията е, че болка може да се усеща във всички части на тялото. Разпознава се по появата на силна болезненост при натиск на определени точки, симетрично разположени на тялото – в областта на раменните, тазовите стави и др. При заболяването е възможно да се наблюдава отичане, разстройство на съня и настроението. За помощ може да се обърнете към хранителните добаки с Капсаицин и SAM-E.

Покажи:
Сортировка:
SAM-E 100 мг 30 таблетки I Now FoodsАнтиоксидант Има противовъзпалителни свойства Пречист..
45.00 лв.
Лют червен пипер 500 мг 100/250 капсули | Now FoodsИма противогъбични свойства Пречиства ар..
25.00 лв.
САМ-е 400 мг 30 таблетки | Doctor's BestХранителна добавка подходяща за вегетарианци По..
67.49 лв.