С годините придобиваме навици, от които е много трудно да се откажем. Но времето не стои на едно място и любимите Ви трикове за красота могат да започнат да работят против Вас.

1. Не спазвате пропорционалност

Дрехите трябва да са Ви по размер.

Когато следвате модните тенденции, винаги трябва да имате предвид пропорциите. Ако ще обувате панталон с широка кройка, ще е най-добре да изберете очертаваща фигурата Ви блуза. И обратното – свободната блуза съчетайте с тесни дънки. И най-важното: всичко трябва да Ви е по мярка. Малките дрехи ще се нагъват, а прекалено големите ще Ви стоят като чувал и ще скрият хубавите Ви черти.

2. Носите аксесоари в един цвят

Как да изберете правилно аксесоарите за Вашия външен вид

Чантата, обувките и коланът в една и съща гама са много остаряла модна тенденция (особено ако по аксесоара Ви има модерна картинка). За да си направите хубав външен вид, е достатъчно да имате само един модерен предмет по себе си, останалите нека са в неутрални тонове.

3. Забравяте за колана

Носенето на колан е задължително, когато сте с широки дрехи.

Широките дрехи превръщат фигурата Ви в нещо безформено и тежко, като добавят излишни години и килограми, които всъщност ги няма. Изградете си навик да си правите фигурата на „пясъчен часовник“ и ще сте винаги неотразими.

4. Обичате ретро стила

Стилът ретро в някои случаи е демоде

Модата е нещо циклично, но не трябва да спазвате един и същи стил десетки години. Дори и такова универсално нещо като дънките може да Ви прибави няколко годинки, ако не следите кои модели са актуални в момента. Например дънките с широк крачол ще Ви състарят. Оставете този модел за тези, които още не са навършили 20, и се спрете на такива, които ще подчертаят Вашата фигура.

5. Още си купувате дрехи за подрастващи

Избирайте дрехи, подходящи за възрастта Ви.

С възрастта задължително трябва да променяте стила си. Спрете да носите това, което Ви е приличало на 16 или на 20 години. Дънките с пайети и шортите с анимационни герои няма да Ви подмладят, само ще усилят контраста във възрастта. Ще изглеждате много по-добре и по-млади в едни обикновени дънки или панталонки.

6. Очилата Ви са демоде

Изборът на очила е богат сега, изберете такива, които ще подчертаят хубавите черти на лицето Ви.

Очилата отдавна са се превърнали в стилен и полезен аксесоар, който може както да коригира положително чертите на лицето Ви, така и да развалят целия Ви външен вид. Дизайнерите предлагат много съвременни алтернативи на класическите модели, затова ще е лесно да изберете модел, който ще Ви разкраси.

7. Имате дълга права коса

Избирайте модерни прически, а не класическата дълга и права коса.

Дългата права коса подчертава старческите изменения на лицето. Изберете стилната къса прическа. Ако не сте готови на кардинални промени, подходящи са и многопластовите прически, които ще направят лицето Ви по-кръгло и младо.

8. Избирате прасковен лак за нотките си

Светли и модерни лакове за нокти за по-млади ръце.

Нищо не издава възрастта толкова много, колкото ръцете. Лилавите, прасковените и перлените розови цветове не се отразяват положително на тена на ръцете Ви, прибавят им годинки. За да направите ръцете си да изглеждат по обгрижени и по-млади, най-добре избирайте гланцирано бяло, бледо-розово (и всички оттенъци, които визуално биха правили кожата на ръцете Ви по-светла) и се придържайте към овалната форма и средната дължина за ноктите си.

9. Слагате си руж неправилно

Как да нанасяте руж на лицето си правилно, за да изглеждате по-млади?

Всички много пъти сме чували, че трябва да нанасяме ружа на скулите на бузите си. Но това правило действа само за много млади момичета. С възрастта овалът на лицето започва да „плува“ и подобно нанасяне на ружа само ще подчертае това. Най-добре нанасяйте ружа на горната част на скулите си, туширайки линията почти хоризонтално – това ще създаде лифтинг ефект.

10. Използвате бронз за цялото си лице

Не нанасяйте бронз по цялото си лице, а по определена линия на лицето си.

Бронзът по носа, челото и брадата подчертава порите и прибавя години. Нанасяйте бронза във формата на числото 3, като започнете от средата на челото си пред слепоочията по скулата, след което по линията на челюстта към брадичката Ви. Така ще подчертаете хубавите черти на лицето си и ще изглеждате отпочинали.

11. Не се гримирате

Гримирайте се!

Много важни при определянето на възрастта на човек са устните, очите и веждите: по принцип устните изтъняват, а веждите с възрастта губят цвета си. Ако създадете ефект на естественост с помощта на грима, ще изтриете от лицето си всички старчески изменения. Не забравяйте да използвате козметика, но не експериментирайте с неестествени цветове.

12. Избирате тъмен грим

Тъмното червило е за по-млади жени, по-светлите червила са по-подходящи с напредване на възрастта.

Тъмните червила правят устните по-малки, като така прибавят визуално няколко години. Ако не можете да се откажете от това, избирайте сочните ягодови оттенъци, а червилата с по-студени цветове подарете на по-малката си сестра.

13. Не се усмихвате достатъчно

Най-голямото оръжие срещу старостта е усмивката!

Изследванията са доказали, че усмивката ни помага да изглеждаме по-млади за непознатите. Това е перфектен повод да се усмихвате по-често.