Заради кои продукти миришем лошо?

На всеки му се иска да мирише хубаво. Въпреки това само с едно къпане и парфюмиране не винаги се получава. Затова диетолозите решиха да напомнят на човечеството за ползата от някои продукти и тяхното влияние на мириса на тялото.

  1. На първо място от лошо миришещите продукти заслужено се оказа алкохолът. На всичкото отгоре спиртните напитки усилват и потенето. За вредата върху здравето може даже и да не споменаваме.
  2. Чесънът – продукт полезен, но миришещ не особено приятно. И проблемът не е само в мириса от устата: не всички знаят, че миризмата на чесън се отделя с потта, която на свой ред може да мирише по-лошо от обикновено. Като правило, преди важни срещи не трябва да се яде чесън.
  3. Месото, според чешките учени, също води до това, че потенето при мъжете и при жените става по-интензивно. Наистина, става въпрос не само за една пържола, а за постоянно употребяване на месо в големи количества.
  4. Хранителни продукти с високо съдържание на метил (спанак, соеви продукти, цвекло) също са способни видимо да влошат мириса на човешкото тяло. Оказва се, че при варенето на споменатите продукти се отделя триметиламин, който се проявява в потта и може да бъде оприличен на мирис на риба.