7 промени в ежедневието, с които ще изглеждате и ще се чувствате млади

Запазването на младостта за по-дълго е повече от изкуство. То се изразява във волята да се грижите добре за себе си както отвътре, така и отвън.

Отвъд всички разкрасителни процедури, продукти за красота и козметична хирургия, има серия от прости и лесни трикове, които можете да усвоите, за да изглеждате по-добре и да се чувствате страхотно.Отвъд всички разкрасителни процедури, продукти за красота и козметична хирургия, има серия от прости и лесни трикове, които можете да усвоите, за да изглеждате по-добре и да се чувствате страхотно.

От най-съществено значение, за да се насладите пълноценно на живота, е да приемете възрастта си. Оттам нататък съществуват ежедневни практики, като спорт и пиене на вода, които ще Ви помогнат да хидратирате кожата си, да се преборите със сухотата и да повдигнете духа си. Сигурни сме, че нашите прости предложения ще Ви помогнат много. Разгледайте ги!

1. Сешоари и уреди за коса: вярвайте или не, те ограбват красотата и младостта Ви

Използването на уреди за коса с висока температура уврежда значително косата Ви. Какво ще кажете да и дадете почивка поне 3 пъти седмично? Може да Ви звучи трудно, тъй като това за много жени е ежедневен ритуал за красота, но косата трябва да диша – само така ще изглежда здрава, жизнена, ще Ви даде усещане за естествена красота и младост.

2. Използвайте слънцезащитни продукти всеки ден

Когато настъпи дългоочакваното лято, винаги се сещаме за слънцезащитните продукти и се започва дългият избор на фактори и марка на слънцезащитните лосиони. Въпреки това дерматолозите препоръчват да превърнем употребата на предпазни продукти в ежедневие, не само рутина, съпътстваща летните горещини. Това е необходимо, понеже лосионите с фактор предпазват не само от рак на кожата, но и са ефикасен метод в борбата с преждевременното стареене.

Няма значение дали е облачно, зима или вали. Слънцезащитните продукти трябва да бъдат част от ежедневните ритуали за здраве и красота. Нещо повече – дамите могат да се спрат на кремове за лице с фактор, по този начин ще комбинирате грижата за кожата със защита от вредните слънчеви лъчи.

3. Половин час упражнение на ден е ключът към вечната младост

Само половин час упражнения на ден, улесняват циркулацията на кръвта и се грижат за здравето и правилното функциониране на сърцето, тъй като до него по-бързо достига достатъчно количество кислород, ендорфин и сортонин.

Ако искате да останете млади, погрижете се за тялото си. За да подобрите външния си вид, себеусещането си и качеството си на живот, ключът е ежедневната физическа активност. Само половин час упражнения на ден улесняват циркулацията на кръвта и се грижат за здравето и правилното функциониране на сърцето, тъй като до него по-бързо достига достатъчно количество кислород, ендорфин и серотонин.

Упражнявайте се всеки ден и ще забележите разликата в настроението, дори в кожата си. Редовната умерена физическа активност е гарантиран начин да останете във форма и да се преборите с признаците на стареене.

4. Кажете "да" на клетъчното подновяване!

Познайте кой е най-ефективният начин да подновите клетките си, да прочистите тялото си и да му позволите да бъде добре хидратирано? Пиенето на големи количества вода.

Не си поставяйте дневен стандарт от 2 литра вода, защото нуждите на всеки човек са различни. Те се определят спрямо физическата форма и активност. Затова просто си създайте навик да пиете по чаша вода на половин час – ще се изненадате как нещо толкова просто може да има така впечатляващ ефект върху тялото.

5. Ръце и шия: често пренебрегваните зони

За да останем млади, не е достатъчно просто да се грижим за лицето си, да избягваме трупането на излишно тегло и да се борим със слабостта и бръчките. Има две области от тялото, по които най-лесно си проличават годините на човек – нашите ръце и шия.

Какво правите, за да се грижите за тях? Какви рутинни процедури следвате, за да запазите красотата и младостта им? Препоръчваме Ви два пъти дневно да използвате подходящи за възрастта Ви продукти за ръце и шия, които са достатъчно хидратантни и ще запазят свежия вид на кожата Ви.

6. Силата на здравословните отношения

През нощта, когато сме в състояние на дълбока почивка, тялото ни изпълнява важни детоксикиращи задачи.Да имаш стотици приятели няма да те накара да останеш млад. Това, че имаш добри приятели, дори ако те са само няколко, обаче оказва голямо влияние върху благосъстоянието, мотивацията и ентусиазма на човек. Малко неща са по-добри за здравето на ума и тялото, от това да прекарваш времето си с правилните хора, в положителни емоции.

7. Здрав и пълноценен сън

Добрият сън е съществена нужда на тялото, мозъка и ума. През нощта, когато сме в състояние на дълбока почивка, тялото ни изпълнява важни детоксикиращи задачи. Също така мозъкът прочиства мъртвите клетки, подновява тъканите, реорганизира се и създава нови връзки. Всичко това ни помага да останем във форма, физически и психически. Така че не позволявайте на никого или на каквото и да било да Ви отнеме тези 8 часа нощна почивка.