Кое може да бъде по-просто и по-приятно за човека от водата?

Първите признаци за обезводняване се проявяват в понижаване на енергичносттаПознатата любима формула Н2О. Най-разпространеното съединение на Земята. Но в същото време и най-загадъчното, най-противоречивото на всички закони на физиката и химията. Всички тези факти отдавна са известни и за тях има много информация, но всички учени са съгласни за едно, че колкото повече узнават за водата, толкова повече въпроси изникват.

Няма на Земята друго вещество, толкова важно за живота ни и в чиито свойства да има толкова много противоречия.

Водата е единственото вещество, което съществува на Земята в три състояния: твърдо, течно и газообразно. Това го знае всеки ученик. Всичко, което съществува на нашата планета, съдържа вода. Водата е главният строителен материал за всичко живо на Земята. Човекът в 65-70% се състои от вода, медузата – 97-99%, а краставицата – 95%.

Какво прави водата в нашето тяло? Тя участва в регулирането на температурата на тялото, транспортира хранителните вещества, участва в храносмилането, изхвърля от тялото метаболитните продукти, овлажнява, помага при работата на ставите, мускулите.

На човека е необходимо непрекъснато да попълва количеството вода в организма си. Първите признаци за обезводняване се проявяват в понижаване на енергичността, поява на умора, раздразнителност, главоболие. Хроническото обезводняване се проявява в суха кожа, чупещи се нокти, суха, накъсана коса, напукани устни, тъмна урина, запек, болки в ставите, наднормено тегло, отоци.

Без храна човек може да издържи 40 дни. А без вода – по-малко от 8. При загуба на едва 12 до 20% вода настъпва смърт. При много пустинни животни, например камилите, нещата са други. Те компенсират загубата на вода за сметка на запасите мазнина. Критическата стойност е 55%, именно такова количество вода се съдържа в организма на стар човек. И когато се казва за старците – повехнал, свил се, изсушил се, това съвсем не е метафора.

Неотдавна човечеството беше смаяно от новите открития на американските учени: водата е най-ефективното и полезно средство, което всеки един човек на Земята може сам да си предпише. Водата е Вашият път към красиво и здраво тяло. Именно благодарение на тази диета много са успели бързо да се освободят от 20 и повече килограма за 2-3 месеца, като не променят нищо друго в живота си.

Да се пие вода е необходимо. И да се отслабне с помощта на водна диета също е възможно. Просто трябва да знаем как правилно да пием вода и да си знаем мярката. Проявете търпение и спазвайте методиката на пиене на вода и ще постигнете успех!

Сигналите, които нашият мозък подава на организма за недостиг на вода, много приличат на чувството на глад. И именно поради това вместо да изпием една чаша вода, ние започваме да търсим какво да хапнем. И попадаме в омагьосан кръг. Нашите запаси от мазнини, които можем да използваме и да намаляваме, така си и остават – непипнати.

Стигнахме до водната диета! Сутрин започнете с чаша чиста филтрирана вода. До закуската трябва да изпиете около 500 мл., ако сега започвате с водната диета – и около 1 л., ако вече сте преминали подготовката към диетата.

Трябва да се чувствате комфортно. Пиенето на водата трябва да Ви носи удоволствие. С времето ще свикнете да пиете правилно и организмът Ви ще моли за вода. Ще се увеличи енергията Ви, ще се ускори обмяната на веществата.

Трябва да се пие вода 20-30 мин. преди ядене и/или 30 мин. след ядене. По време на хранене не се препоръчва да се пие. А преди сън е достатъчна само една чаша.

Пийте с удоволствие, правете го бавно, на малки глътки. Купете се красива стъклена кана и красиви чаши, набавете си много лед, украсете чашата вода с лимон или стръкче мента.

Организмът Ви много бързо ще се приспособи към новия, приятен за него начин на живот и ще започне процес на обновление. Пригответе се и започвайте. Резултатът няма да закъснее!