Ефективната хранителна добавка за Вашите стави – Бестифлекс

Представяме Ви един продукт, който ще укрепи Вашите стави и ще се погрижи те да бъдат здрави и млади. Това е продуктът Бестифлекс на сашета – природен продукт на основата на колаген тип 2 и витамин С. И тук се крие тайната на успеха на тази добавка за стави – в състава! Сега ще разбулим тази тайна и ще разберем как точно Бестифлекс стави помага.

Колагенът е един от най-разпространените белтъци в човешкия организъм. Той заема 6% от цялото тяло на човека. Практически няма нито един орган, който не съдържа този протеин. Основно се намира в съединителната тъкан – най-много във връзките, хрущялите и дермата.

Има 3 типа от това вещество. В хрущялната тъкан е вторият тип, затова колагенът в състава на Бестифлекс се състои именно от този тип колаген. Той осигурява здравина, еластичност на хрущялите, а също и подобно на лепило свързва клетките една с друга.

От достатъчното производство на колаген в нашето тяло и постъпването на съставните му компоненти от външни източници зависи здравето на ставите, гръбнака, кожата, връзките, костите и твърдите тъкани. Този белтък е открит в началото на 20-ти век и след като са установени неговите функции в организма на човека, това вещество е стъпило здраво в медицината и козметичната промишленост, а също и в спорта.

Ползата на колагена за човека и неговите стави

Бестифлекс за стави намалява възпаленията и болките в ставите, понижава отоците и укрепва структурата на хрущялитенезаменими аминокиселини и съответно организмът може да си го изработва сам. Освен това в неговия състав няма витамини, няма микроелементи, няма нищо друго. Защо тогава това вещество е толкова полезно за ставите, връзките и кожата ни?

Работата е там, че при използването на колаген чрез употребата на Бестифлекс, няма нужда да се разпада на отделни аминокиселини, за да се абсорбира в кръвта от червата, защото той е в готов вид, той попада там под формата на олигопептиди. Това са вече готови цели вериги с правилна аминокиселинна последователност за синтез на собствен колаген. По този начин на организма не му е необходимо да се „напряга“, да търси необходимия строителен материал, чрез използването на Бестифлекс това му се предоставя „наготово“.

Това способства активацията на фибробластите – клетки, които произвеждат протеина и повишават синтеза на този толкова необходим за нас белтък. Следствие на това хрущялната тъкан става по-здрава, увредените участъци се възстановяват, здравината и еластичността на сухожилията и връзките се възвръща, а кожата се стяга и изчезват бръчките.

Още едно превъзходно качество на колагена е умението му да свързва водните молекули, благодарение на което се повишава хидратацията в тъканите, те се възстановяват, подобрява се амортизационната функция на вътреставната тъкан и междупрешленните дискове.

Кога се препоръчва използването на колаген II тип?

Може да се използва както с лечебна, така и с профилактична цел. Най-често като хранителна добавка, каквато е и Бестифлекс за стави, се използва от:

  • Хора, които се занимават активно със спорт, за поддържане здравето на връзките и ставите, за защитата им от травмиране;
  • Хора с такива ставни заболявания като артроза, остеохондроза, дискова херния, различни видове артрити, бурсити, тендинити и други дегенеративно-дистрофични и възпалителни заболявания на опорно-двигателната система;
  • Хора след травми или операция на ставите за по-бързо възстановяване;
  • Хора в рискова група за развитие на остеоартроза, остеохондроза и други патологии на ставите и гръбначния стълб.

Другата основната съставка в Бестифлекс е витамин С. Как влияе той върху ставите? Може ли витаминът да помогне при артроза и ревматоиден артрит? Даваме Ви отговор веднага!

Витамин С, Бестифлекс и артрит – сложна връзка

Бестифлекс повишава подвижността на ставите, помага срещу артрит, артроза, остеопороза, ревматоиден артрит.Някои изследвания сочат, че витаминът Ц защитава от артрит и се справя със симптомите на тази болест. Други опровергават тези изследвания. Защо? Причината за различията е проста: учените са разглеждали две от разновидностите на артрита – ревматоиден артрит и остеоартрит (артроза). Макар че и двете заболявания се характеризират с увреждане на ставите, механизмът на тяхното развитие е различен.

Витамин Ц и остеоартрит

Артрозата може да се нарече „износване“ на ставите. Тя се развива с възрастта под действието на повишени натоварвания върху опорно-двигателния апарат. При тази патология продължителният прием на аскорбинова киселина, познатият ни витамин С, може и да навреди. През 2004 година е публикувана статия, която ясно гласи, че продължителният прием на витаминът С при артроза на коленната става влошава състоянието. Но изследванията са се провеждали върху морски свинчета, така че това не е съвсем доказано. Витаминът не е противопоказен и дори е полезен при тази болест, стига да не се надвишават нормалните му дневни дози.

Витамин Ц и ревматоиден артрит

Ревматоидният артрит е автоимунна патология, която води до разрушаване и деформация на увредените ставни структури, по някои научни данни. Витамин С намалява риска от ревматоиден полиартрит, който уврежда едновременно няколко стави. В това изследване са участвали повече от 23 000 здрави хора, които са били наблюдавани в продължение на 8 години. Съпоставяйки хранителния режим на болните от ревматоиден артрит и здравите участници, авторите на изследването са заявили еднозначно, че колкото повече витамин Ц се използва, толкова по-малък ще е рискът от развитие на ревматоиден артрит в равноправни условия. Защитните свойства на витамина при това заболяване са следните:

  • Той е мощен антиоксидант и неутрализира молекулите, които поддържат възпалителния процес вътре в ставите;
  • Играе определена роля в борбата с инфекциите, които предизвикват обостряне на ревматоидния артрит при болните;
  • Той е кофактор в синтеза на колагена, който, както вече уточнихме, е белтък от състава на ставната тъкан.

Ето затова Бестифлекс е толкова действен и в същото време безопасен – неговият състав не е нито чужд на човешкия организъм, нито противопоказен. Точно обратното – и колагенът, и витаминът С са полезни за организма като цяло и за ставите в частност.