Кафето в нашата диета

Когато става въпрос за отслабване и загуба на мазнини, има много диети, които да опитате. Повечето от тях имат ефект, но не всяка диета дава желания резултат върху всеки човек.

Всяка диета без кафе ще бъде трудна за изпълнение за любителите на вълшебна напитка. Поради тази причина трябва да изберем най-добрия за нас хранителен режим, включващ кафе. Но е важно да знаем, че кофеиновата напитка не трябва да бъде в основата му. Енергията ни предимно трябва да идва от храната.

Кофеинът като добавка за загуба на мазнини

Кофеина помага за изгарянето на мазнинитеПърво да изясним, че кофеинът сам по себе си може да помогне при диетите. Има много добавки за загуба на мазнини, в които основната съставка е кофеинът. Някои от добавките съдържат кофеин и ефедрин. Тази комбинация е ефикасна, когато става дума за загубата на мазнини и същевременно запазване на мускулите.

Кафето само по себе си е перфектно – не съдържа калории, няма въглехидрати и няма мазнини. Името кафе произлиза от старата арабската дума "qahwah", което означава "дава сила". Консумирането на популярните днес кафе напитки, които са високо калорични колкото десерти, създават лошо име на кафето и променят смисъла на името му от "дава сила" на "дава обиколка на талията".
За по-добри резултати при отслабване вижте Зелено Кафе със Светол 800 мг 60 капсули | 30 дни | Biovea. Зеленото кафе е много популярно в различни хранителни добавки и средства за контрол на теглото. Съчетаването на хлорогенова киселина, заради нейната антиоксидантна активност, и кофеина възпрепятства отлагането на мазнини.

Истината е, че кафето може да въздейства както негативно, така и позитивно върху Вашето здраве и тегло. Ефектът му зависи от това как се консумира.

Няколко полезни съвета как да влезете във форма с помощта на любимата си напитка:

  1. Забравете за захарта и сметаната. Това е изключително ефективна техника за сваляне на килограми с кафе. Ако не можете да пиете чисто черно кафе, опитайте поне с обезмаслено мляко и подсладители без захар.
  2. Консумирайте кафе умерено. Най-важното условие, когато сте на диета, е умерено да консумирате кафето си в програмата Ви за отслабване. Ако прекалите с консумацията на кофеиновата напитка, това може да доведе до повишени нива на стрес и безсъние. Ограничете кафето до една или две чаши дневно или ако пиете повече, да е без кофеин.
  3. Кафето в диетата ни помага за отслабванеПийте кафе около час преди тренировка. Кафето преди тренировка може да увеличи Вашата енергия и издръжливост. То ще Ви помогне да направите по-строга и съсредоточена тренировка. Също така кафето помага да се справите с тъпата болка в ставите и мускулите.
  4. Откажете се от специалните кафени напитки. Те са дори по-лоши от добавянето на сметана и захар към чашата Ви с кафе. Големите ароматизирани еспресо-базирани напитки, които придобиват все по-голяма популярност по кафенетата, съдържат голямо количество мляко и ароматизирани захарни сиропи и могат да са толкова калорични, колкото цяла порция ядене.
  5. Пробвайте да пиете кафе след вечеря, за да намалите апетита. Едно от положителните качества на кафето е неговата способност да потиска апетита. Поради тази причина може да пиете кафе (за предпочитане безкофеиново) след вечеря всяка вечер. Това може да Ви помогне да намалите желанието за десерт или среднощна закуска преди сън. Също така си мийте зъбите непосредствено след своето вечерно кафе. Свежият дъх в устата ще Ви предпази от изкушението да изядете нещо друго преди лягане.
  6. Винаги пийте своето кафе с обилно количество вода. Доказано е, че кафето действа диуретично на много хора, което означава, че води до загуба на течности. За да останете хидратирани и да държите стомаха си по-пълен, пийте чаша вода с всяко кафе.

Какво още трябва да се знае за кафето?

То е враг на калция. Този, който го пие редовно, ще претърпи в напреднала възраст повече счупвания на кости. Сигурен признак за остеопороза (намаляване на калция в костите). Поради това трябва да се придържате непрекъснато към добре уравновесено и богато на калций хранене. Хапвайте си редовно сирене, кисело мляко, пийте прясно мляко. Опитайте с хранителната добавка Калций 600 мг 75 капсули | 21st Century Healthcare. Основната роля на калция е да формира още от детска възраст здрави и устойчиви кости. Ако си осигурявате достатъчно калций, ще сте защитени от омекване и деформиране на костите и остеопороза.