Кое е по-важно за отслабването: упражненията или диетите?диетите, е участвал не веднъж в спора, който разисква: Кое е по-важно за отслабването: упражненията или диетите?

Разбира се, не е изненада за никой, че този въпрос още се обсъжда. Любителите на храната трудно се лишават от любимите си ястия, захарните изделия, кофеина и солта. Те постоянно си търсят причини да не правят тази саможертва. Също така има хора, които презират и неодобряват правенето на упражнения и полудяват само при мисълта за фитнес залата – тези хора предпочитат да се подлагат на диети и са готови на всичко да избегнат каквато и да е било активност. Въпреки всичко, напълно е възможно да свалите някой и друг килограм само с диета или само с физически упражнения, но истината е, че най-добрата стратегия си остава, ако правите и двете неща.

Диета срещу Упражнения: Кое ще Ви помогне да отслабнете?

Ако искате бързо решение за постигане на целта си да отслабнете, диетата може да се окаже доста добър вариант. Някои изследвания показват, че хората губят тегло по-бързо, когато елиминират приема на калории от диетата си, вместо да ги горят чрез упражнения. Това е предизвикателна стратегия, все пак. За да губите по един килограм на седмица само с диета, Вие ще трябва да намалите калориите на 500 на ден. За повечето хора тази стратегия не е приемлива и изследванията подкрепят това. Само 5% от хората, които се подлагат на диети, са в състояние да поддържат загубата на тегло и да отслабват.

Защо е добре да прилагате и двете?

отслабване. Загубата на тегло не е лесна работа. Ще трябва да изгаряте по 3500 калории за всеки килограм, който искате да загубите, като комбинирате диета и упражнения, защото така целта Ви ще бъде по-лесно постижима. Освен това Ви спестява неприятните безкрайни упражнения и силно ограничителните диети.

По-важното тук е, че както диетата, така и физическите упражнения са от ключово значение за здравето в един дългосрочен план. Може да се опитвате да отслабнете заради суетата, но трябва да разберете, че ще отслабнете много по-бързо, ако тялото Ви е здраво.

Освен това комбинирайки правилната диета с упражнения, ще допринесете много за цялостното си здраве. Това може да Ви помогне за предотвратяване на рака, намаляване на болките в мускулите и костите, предотвратяване на хронични заболявания, помага Ви в борбата с депресията, а дори може да Ви осигури по-дълъг живот. Едва ли имате някакво оправдание, за да пренебрегнете този лесен начин за подобряване на здравето си в дългосрочен и краткосрочен план. Освен това здравословната диета предлага много от същите ползи. Правилният хранителен режим дори може да стимулира здравето на кожата и косата Ви, освен това Ви предпазва от някои видове рак, подобрява Вашето психично здраве и дори изостря ума и мисленето Ви.

Понякога може да се изкушите да предприемете най-краткосрочния маршрут до фитнеса, но истината е, че такъв не съществува. Ако наистина искате да отслабнете, ще трябва заедно с диетата и да тренирате.

комбинирайки правилната диета с упражнения ще допринесете много за цялостното ви здраве.