Echinamide® – чудотворната ехинацея

Ехинацея е прекрасно природно творение, диамантът в света на растенията, изумително красива и с невероятни полезни за човека свойства. Тя обожава светлината и расте където слънцето свети най-ярко.

Ехинацея е растение от семейство Сложноцветни и идва от Северна Америка. Нейните цветове приличат на маргаритки, а цветът им е пурпурно-лилав, бял или нежно-розов. Има много видове ехинацея, но най-популярна сред тях е пурпурната ехинацея. Тя съдържа най-много полезни елементи и е с най-мощни лечебни свойства. За лечение се използват коренът, цветовете и стъблото на растението.

Ехинацея помага срещу различни инфекции - вирусни, гъбични, бактериалниинфекциите. Изумително полезно е това растение при обикновена настинка, туберкулоза, грип, възпаления, синузит, кашлица, стрептококови бактерии в гърлото.

Доказани са мощните антимикробни, противовирусни и имуностимулиращи свойства на ехинацея. Екстрактите от растението намаляват рисковете от възникване на настинка с цели 58%, а освен това допринасят за ускоряване възстановяването на вече развилата се настинка или пък грип. Ехинацея може да се използва за преустановяването на възпалителните реакции в тялото, в това число и хронични възпаления, очни възпаления и много други. Ефикасно средство е срещу различен вид инфекции (на кръвта, генитален херпес, гъбични инфекции във влагалището, на пикочните пътища, гингивит и много други).

Невероятно полезна е ехинацея даже и при астма. Проучвания в клинични условия сочат, че ехинацея действа като класическите синтетични лекарствени средства по отношение на астмата. По-точно действието и е насочено за разширяване и отпускане на бронхиалните пътища, като по този начин въздухът прониква свободно в белите дробове. Това е и причината някои лекари да препоръчват ехинацея към традиционния курс на лечение на астмата или на други нарушени функции на дихателните пътища.

Какво е Echinamide®?

Echinamide® e силен екстракт от органична ехинацея, който дава бързи резултати и „вдига“ скорострелно имунната система „на бой“ срещу грип, настинка и умора. Това е продукт от най-голямата компания за производство на натурални природни продукти в Канада – Natural Factors. Echinamide® представлява стандартизиран екстракт от корен и цвят на ехинацея (1:2.9), извлечен в момент, в който активните компоненти на това растение са най-концентрирани.

Echinamide от Natural Factors е продукт, предназначен да се справи с различните видове настинки, грип и други заболявания

Echinamide® на Natural Factors е патентован екстракт от ехинацея, извлечен по технологията EnviroSimplex™, като не се използват алкохол и солвенти. Суровината се суши за кратък период от време чрез вакуум на много ниска температура и така активните вещества от растението се запазват.

Echinamide® е билков екстракт с широк спектър на действие, който съдържа биоактивни елементи от растението ехинацея. Всеки един от тези елементи има неподражаемо стимулиращо действие, а ефикасността му е гарантирана по клиничен път. В продукта са съхранени трите главни компонента, на които растението ехинацея дължи полезността си: полизахариди, които стимулират имунитета, активират клетките фагоцити против вирусните, гъбичните и бактериалните патогени; цикориева и кафеена киселина, които стимулират фагоцитозата и възпрепятстват проникването на патогенни елементи през мембраните на клетките, като в същото време притежават и силно антиоксидантно въздействие; алкиламиди, които играят ролята на стимулатори на макрофагите и защитават тъканите на белия дроб от инфектиране.

Какви са предимствата на Echinamide® пред другите аналози на ехинацея-екстракт?

Echinamide® е с доказана в клинични условия ефикасност и е изцяло природен продукт. Създаден е на основата на органична ехинацея и действието му е насочено изключително за поддържане на имунната сила.

Echinamide® е направен от ехинацея, растяща във ферми в Британска Колумбия, собственост на Natural Factors. Компанията гарантира за качеството на екстрактите, с които разработва продуктите си, като следи условията на култивиране и обработване на растенията да са перфектни. Събирането на билките се случва в пика, като се осъществява изцяло механично – на ръка. Растенията се обработват по определен, специфичен начин, така че свежестта и полезните свойства да се запазят напълно след екстрадиране.