Как да се отървем от целулита?

Портокаловата кожа е подкожна мазнина, която причинява набръчкване на кожата и въпреки че е в мастните депа, Почти всяка от нас го има и всяка жена го мрази... целулитът!!! Тези гадни трапчинки на дупето и бедрата веднага успяват да съсипят настроението ни в рамките на секунди.

Портокаловата кожа е подкожна мазнина, която причинява набръчкване на кожата и въпреки че е в мастните депа, не е нужно да сте с наднормено тегло, за да страдате от него. В действителност много често се забелязва и при стройните жени. Въпреки че няма лесен начин да го изгоните за цял живот, има много неща, които можете да направите, за да се намали появата му.

Масаж със суха четка

Когато за първи път видях целулита по бедрата ми, честно казано се паникьосах и веднага потърсих начини да се отърва от него. Първата ми работа бе да намеря суха четка с твърд косъм, но задължително с естествен косъм, за да може да масажирам всички проблемни места. Това не само ще направи кожата Ви красива и мека, но и ще я ексфолира. Този метод ще стимулира подмладяването на клетките и помага за подобряване на лимфния поток. Само след няколко дни употреба всеки ден намерих забележима разлика. Не ме разбирайте погрешно: Аз не казвам, че се отървах напълно от моя целулит, но определено това го направи по-малко забележим. Така че опитайте това вкъщи, нямате какво да губите. Отнема само пет минути, но ще видите разликата със сигурност.

Изчистете Вашата диета

Най-добрият фитнес треньор за мен, Jillian Michaels, ви предлага да  използвате кафето за скраб в борбата срещу целулита. здравословна храна е от съществено значение в борбата срещу целулита. Вие тренирате усилено – добре, хубаво е да знаете обаче, че ако се храните грешно, то това няма да Ви помогне нито в отслабването, нито в борбата с целулита.

Уверете се, че Вашата диета се състои от постни протеини, плодове и зеленчуци, здравословни мазнини и пълнозърнести храни. Също така се опитайте да намалите потреблението си на захар и да избягвате наситените мазнини. Ако изчистите Вашата диета, това ще Ви помогне, защото тялото Ви съхранява токсините в мазнините, а в тези мастни депа е причината за появата на целулита.

Използвайте кафето за скраб

Най-добрият фитнес треньор за мен, Jillian Michaels, Ви предлага да използвате кафето за скраб в борбата срещу целулита. Jillian казва: "Всеки от нас знае, че кафето е ободряващо! Но то има и стимулиращ за Вашата кожа ефект, тъй като може да подобри притока на кръв, когато се втрива локално." Всеки скраб за тяло работи перфектно след масажа със сухата четка, казва Jillian и препоръчва още:
  • Изпразнете филтъра на кафе машината от кафето и си го отделете в един буркан или чаша, оставете го близо до банята, за да е готово за употреба на следващия ден.
  • След масажа със сухата четка в банята можете да масажирате краката и целулитните зони с кафе за няколко минути.
  • След като се излакнете с душ, масажирайте тялото си с кокосово масло или лосиони по предназначение.

Винаги масажирайте засегнатата област

Най-добрите етерични масла за масаж на зоните  с целулит са хвойна и копър; Много добра идея е пилингът да се завърши с масаж. Най-добрите етерични масла за масаж на зоните с целулит са хвойна и копър; така че отделете 1/4 чаша кокосово масло или зехтин и добавете 4 капки от всяко етерично масло, след това разбъркайте добре, преди да масажирате засегнатите зони.

Намалете алкохола и цигарите

Алкохолът е токсин, който може да увеличи нивата на мазнините, забавя кръвообращението и добавя излишна тежест върху органите. Цигарите също са пълни с токсини и намаляват нивото на хиалуронова киселина в тялото Ви, което помага за задържане на влагата в кожата.

Останете хидратирани

Пиенето на големи количества вода ще помогне за изчистване на всякакви лоши токсини от Вашето тяло, което ще доведе до намаляване на появата на целулит. Тъй като водата помага за промиване на всички токсини от тялото Ви, Вие оставяте по-малко възможност на тялото Ви да ги съхранява под формата на мазнини ... Вижте още Няколко важни причини да пием повече вода.